Lunch in Parijs: Elizabeth Bard

Lunch in Parijs
Auteur: Elizabeth Bard
Uitgever: Orlanda
Jaar: 2016
Bladzijden: 308

Tijdens een weekend in Parijs gaat de Amerikaanse studente Elizabeth Bard lunchen met een knappe Fransman. Ze besluit niet meer naar huis te gaan…
Was het liefde op het eerste gezicht? Of was het de manier waarop haar mes vloeiend door haar pavé au poivre gleed en de roze sappen van de steak zich vermengden met de boterige pepersaus?
Lunch in Parijs is het verhaal van een jonge vrouw verwikkeld in twee gepassioneerde liefdesaffaires: een met haar nieuwe geliefde Gwendal, en een met de Franse keuken.

Gedeeltelijk een liefdesverhaal, gedeeltelijk een kookboek, is Lunch in Parijs een culinaire romantische komedie: terwijl Elizabeth Bard zich door de ups en downs van haar nieuwe leven worstelt, wordt ze gedwongen haar Joods New-Yorkse standaardrecept voor liefde, geluk en maatschappelijk succes aan de te passen.
Gepeperd met heel veel tongstrelende recepten zoals een zomerse ratatouille, een omelet met geitenkaas en artisjokharten, gegrilde zeebaars met tomaten-mangosalsa en amandelcakjes met frambozen, is lunch in Parijs een verhaal om verliefd op te worden.

Mening Marjon
Je bent Amerikaanse en wordt verliefd in Parijs. Op een Fransman natuurlijk. Dat klinkt heerlijk romantisch. Het overkwam Elizabeth Bard en ze tekende het verloop op in dit heerlijke boek. Met veel humor en zelfspot maar ook met een gezonde dosis nuchterheid vertelt ze over hoe ze als Amerikaanse integreert in Parijs, waar ze tegenaan loopt en welke verwachtingen ze moet bijstellen. Eten bereiden en eten zelf zijn belangrijk in Frankrijk en dat pakt ze al snel op. Daardoor krijgt het boek een culinair tintje. Na elk hoofdstuk volgen een paar recepten die in haar verslag al genoemd waren. Het is een absolute aanrader met een Frans sfeertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: