Niets te kiezen: Karma Brown

niets-te-kiezenNiets te kiezen
Auteur: Karma Brown
Uitgever: HarperCollins
Bladzijden: 336
Jaar: 2017

Na vele mislukte behandelingen weet Hannah dat de kans dat ze een kind zal krijgen heel klein is. Voor haar ondraaglijk, want al jaren is dat haar grootste droom.

Kate, moeder van twee dochters, ziet hoe Hannah onder de situatie lijdt en besluit haar beste vriendin te helpen door draagmoeder voor haar te worden.

Een keuze die verregaande gevolgen heeft…

Een warme ode aan de kracht van familie en vriendschap.

Mening Marjon ster5

Het lijkt zo simpel: Je gaat voor je beste vriendin haar baby baren. Kate doet dat voor Hannah nadat Hannah en haar man jarenlang teleurgesteld zijn en ze ervan doordringen zijn dat ze echt niet zelf een baby kunnen krijgen. De man van Kate gaat uiteindelijk ook akkoord en ze gaan absoluut niet over een nacht ijs. Maar het leven laat zich niet sturen en gaat een heel andere kant op. En dan staat alles op scherp en gebeuren er allemaal dingen waarvan iedereen wel wist dat het kon gebeuren, maar wat ze absoluut niet verwacht hadden. Ze komen tegenover elkaar te staan en hebben allemaal hun eigen belangen. Wat een ongelofelijk heftig verhaal, zo mooi, zo levensecht. Dit is het tweede boek dat ik van deze auteur lees en ik ben diep onder de indruk van hoe ze schrijft. Zware onderwerpen zonder dat het boek zwaar wordt. Ik hoop dat ze nog veel gaat schrijven.

Mening Clasien ster5

Dit is een zwaar emotioneel beladen verhaal over draagmoederschap. Hoever ga je in je kinderwens als ivf geen uitweg is. Draagmoeder wie kies je om je grootste wens in vervulling te laten
gaan. Vriendschap welke druk kan deze aan.
Twee hartsvriendinnen, de ene moeder van twee dochters, de andere met een kinderwens. De ene vult aan waar de ander tekortschiet. Wanneer zowel het leven van de draagmoeder als het ongeboren kind op het spel staan, voor wie kies je dan?
Wanneer slaat vriendschap om in egoïsme.

Mening Natasja ster5

Dit is een boek dat je niet snel zal vergeten.
Door eigen ervaring met het draagmoederschap ging deze fantastische schrijfster een verhaal schrijven dat een rollercoaster aan emoties bevat.
Ten eerste is daar de grote teleurstelling als je zelf geen kinderen kan krijgen, je gaat door die grote molen van onderzoeken, vele behandeling volgen, maar Hannah boekt geen resultaat.
Het verdriet is dan ook groot, kan ze hier wel mee leven?
Na jaren aanmodderen komt haar beste vriendin Kate met de oplossing om draagmoeder voor haar te worden.
Ze stuiten op veel nadelen waar ze geen rekening mee hadden gehouden, maar zetten het plan door.
Het pakt pakt je vanaf de eerste bladzijde, en zelf als je het uit hebt laat je het niet los.
Een verhaal met zoveel waarheid, pijn, vreugde maar ook veel verdriet.
Een boek dat je gelezen moet hebben.

Mening Mieke ster5

Wow, wàt een emotioneel verhaal ! Niets te kiezen is een zeer aangrijpende roman over ongewenste kinderloosheid.

Dit boek is geinspireerd door het levensverhaal van deze schrijfster, die moeder is geworden doordat haar zus draagmoeder voor haar wilde zijn.

Een deel van de roman wordt vanuit een wisselend perspectief geschreven, waardoor de lezer een inkijkje krijgt van in het hart van Hannah, als in dat van Kate als deze vrouwen aan het ongelooflijke avontuur beginnen. Een emotionele achtbaan staat hun te wachten..

Kate, de hartsvriendin van Hannah, heeft twee dochters. Ze ziet hoe Hannah lijdt onder het feit dat dit niet voor haar weggelegd is.

Na alle mislukte behandelingen heeft Hannah de moed opgegeven en zoekt samen met haar man Ben naar andere mogelijkheden om ouders te kunnen worden. Ben denkt aan adopteren en Hannah aan een draagmoeder en deze wens bespreekt ze met Kate..

De wens om draagmoeder voor Hannah te worden neemt voor Kate steeds vastere vormen aan, totdat ze besluiten samen met de mannen om er voor te gaan. Een ondragelijke spannende tijd breekt aan met al zijn ups en downs…

Dit boek leest als een trein, een prettige schrijfstijl en goed uitgewerkte personages. Prachtig, prachtig en droevig tegelijk. Iemand die zelf in dit traject gezeten heeft kan alleen maar met zoveel gevoel het zo verwoorden als in dit geval Karma Brown.

Hou de tissues maar bij de hand..

Een aangrijpend boek waar zoveel emoties los komen, dat het je diep in je hart raakt. Onvergetelijk dit boek en een absolute aanrader.!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: