Zomers koken: Yvon Jaspers

Zomers koken
Auteur: Yvon Jaspers
Uitgever: Carrera
Jaar: 2018
Bladzijden: 240
 

 

Meraki is alles wat je doet met bezieling, met overgave. Meraki is een werkwoord. Het is de hoeveelheid liefde en zorg die je besteedt aan iemand of iets. In de keuken betekent het dat je de simpelste gerechten heerlijk kunt laten smaken als je er maar genoeg meraki in verwerkt.
En andersom, als meraki ontbreekt smaakt het nergens naar. Yvon Jaspers neemt je in dit kleurrijke kookboek mee naar een zonnig eiland. Daar staat een oud keukentafeltje met een wapperend kleed in de wind. Niet keurig netjes gedekt, maar een beetje geïmproviseerd. Verschillend servies, verschillende glazen en een bij elkaar geraapt zooitje vorken. En rijk gevuld met de heerlijkste, zonnige gerechten. Iedereen heeft wat meegebracht: van soepen en pasta’s tot maaltijdsalades, van zeebaars van de grill tot kip uit de oven, van walnotencake tot citroentaart.
 

Mening Marjon
Hoewel het niet specifiek genoemd wordt, is dit kookboek gebaseerd op de Griekse keuken en de Griekse levensstijl. En het is absoluut een aanrader. Heerlijk gerechten, korte anekdotes, aantrekkelijke foto’s en geen ingewikkelde recepten met moeilijke ingrediënten.

Het boek is onderverdeeld in:
Soepen
Salades
Mezze (hapjes)
Groente
Vis & Vlees
Pasta & Granen
Sauzen & Kruidenmengsels
Zoet
Om samen te vieren (zoals een kinderfeest if Pasen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: