De dochters van Cavendon Hall: Barbara Taylor Bradford (Cavendon Hall 1)

De dochters van Cavendon Hall (Cavendon Hall 1)
Auteur: Barbara Taylor Bradford
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2015
Bladzijden: 466

Het is 1913. Het leven van de aristocratische Inghams staat op het punt om voorgoed te veranderen. Niet alleen dat van hen: ook het leven van de familie Swann, waarvan het lot onlosmakelijk is verbonden met dat van de Inghams, krijgt een drastische wending.

Charles Ingham, de zesde graaf van Mowbray, woont samen met zijn vrouw, Felicity, en hun twee zoons en vier dochters in het imposante landhuis Cavendon Hall. Walter Swann is kamerdienaar van de graaf. Zijn vrouw, Alice, een kundig naaister, is verantwoordelijk voor de garderobe van de gravin en maakt ook de kleding voor de dochters.

Al honderdzestig jaar leven de twee families in harmonie naast en met elkaar. Maar nu, door de dreiging van de Eerste Wereldoorlog, worden allen op de proef gesteld. Trouw is geen vanzelfsprekendheid meer en verraad ligt altijd op de loer. In deze onzekere tijd is één ding zeker: deze twee families zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Mening Marjon
Ik was al eerder aan dit boek begonnen en liep toen aan tegen het feit dat er zoveel personages in het boek voorkomen. Ik heb het weggelegd voor ‘later’ en toen ik las dat binnenkort deel 3 uitkomt, besloot ik deze nog een keer te proberen. En nu kwam ik direct goed in het boek en kon ik het niet meer wegleggen. Het verhaal heeft vaart, is boeiend en heeft een eigentijds tintje, al speelt het zich ruim een eeuw geleden af. Hier en daar is het een beetje zoet, maar vooral ook mooi. Tijd voor deel 2!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: