De keukentafel van het noorden: Yvon Jaspers

De keukentafel van het noorden
Auteur: Yvon Jaspers
Uitgever: Carrera
Jaar: 2017
Bladzijden: 240

In De keukentafel van het Noorden toont Yvon Jaspers haar passie voor de Scandinavische keuken. Een kookboek waar je dagelijks leven enorm van opknapt, vol maakbaar, betaalbaar, puur en vooral heerlijk eten.
Geen haute cuisine, maar koken op open vuur, stoven, sudderen, vissen, paddenstoelen zoeken, vlierbloesem plukken én bakken. Van smushi tot smörrebröd, van kanelbullar tot kladdkaka. Vanaf nu geen dag meer zonder fika en nooit meer een winter zonder hygge.

Mening Marjon
Zoveel boeken zijn er volgens mij nog niet verschenen over de Scandinavische keuken. Daarom is dit boek extra leuk, vooral ook omdat het door Nederlandse ogen is gezien en samengesteld. Yvon Jaspers zou echt een tijdje met haar gezin door deze landen zijn getrokken om zo kennis te maken met de keuken daar. Maar ook met de gewoontes en de cultuur van de Noord-Europeanen, zoals het feit dat ze heel veel buiten zijn onder het mom van: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Het boek behandelt ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes ‘s ochtends én ‘s middags en feestdagen. Het is voorzien van prachtige foto’s, een receptenindex en een ingrediëntenindex. Aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: