Een nieuw begin: Angelique Haak

Een nieuw begin
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: de Crime Compagnie
Bladzijden: 350
Jaar: 2017

De getraumatiseerde rechercheur Jennifer wil in Rotterdam een nieuwe start maken en gaat bij de politie werken. Meteen al moet er een akelige moordzaak opgelost worden. Meer moorden volgen, met steeds als slachtoffer een overspelige vrouw. Dan merkt Jennifer dat ook zij een potentieel doelwit is. Haar oude angsten keren terug. Ze wantrouwt haar opdringerige buurman en op enig moment zelfs een collega. Gelukkig krijgt ze weer contact met Mike, haar ex die ze jaren geleden in de steek liet en met wie de liefde weer opbloeit. Ook met haar zus ontstaat weer goed contact, na dertien jaar verwijdering. De wederwaardigheden van Jennifer worden geregeld afgewisseld door de gedachten van de moordenaar die steeds dichterbij komt. Er gebeurt veel toevallig, of schijnbaar toevallig. De alerte lezer zal niet steeds van zijn stoel vallen van verbazing. Maar het verhaal is vaardig geschreven en houdt de spanning vast, al zijn sommige kinderlijk-sentimentele passages niet overtuigend. Een hoopgevend debuut.

Mening Mieke

Wat een prachtig debuut van deze schrijfster. De hoofdpersoon in dit verhaal is Jennifer Brugman, een jonge vrouw die gevlucht is uit Groningen en terug keert naar Rotterdam om het verleden achter zich te laten. Ze werkt als rechercheur en heeft veel plezier in haar werk, totdat het verleden weer ruw op haar afkomt.

Ze wil alle verschrikkelijke dingen graag achter zich laten, maar alles komt in alle hevigheid weer terug doordat ze het gevoel heeft dat de moordenaar van een aantal vrouwen achter haar aan zit. Is het dezelfde persoon die haar in Groningen toegetakeld heeft?

Opnieuw krijgt ze weer angstaanvallen en weet niet bij wie ze hulp kan zoeken. Wie kan ze nog vertrouwen?

 

De spanning wordt goed opgebouwd en houd je in zijn greep. Je wilt gewoon weten wat er zich in Groningen heeft afgespeeld.

Je voelt de angst bij Jennifer en je leeft helemaal met haar mee. Al lezende zat ik te puzzelen wie nu toch de dader is, maar de schrijfster weet op een sublieme manier er een twist aan te geven. Heerlijk dit boek! Zo lees ik ze graag en ik hoop dat er gauw weer een nieuw boek van haar uitkomt.

Ik heb genoten van dit heerlijke spannende boek, wat geen moment saai is..Je vliegt er doorheen en wat een ontknoping!

Een dik verdiende 5* van mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: