Mijn leven met Charles Manson: Dianne Lake

Mijn leven met Charles Manson
Auteur: Dianne Lake
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2018
Bladzijden:

Eind 1967 sluit de veertienjarige Dianne Lake zich aan bij de commune van Charles Manson met niet veel meer bij zich dan een briefje met daarop de toestemming van haar hippieouders. Als jongste lid van “de familie’ krijgt ze het vaak hard te verduren, maar ze ondergaat het willoos. Dianne zoekt een vaderfiguur en de macht die de charismatische Charlie over zijn volgers heeft, kent geen grenzen.

Onder leiding van Manson wordt de groep meegesleurd in een maalstroom van drugs, (seksueel) misbruik, manipulatie en waanzin, die in augustus 1969 eindigt in een reeks gruwelijke moorden, gepleegd door trouwe volgelingen van Manson.

Dianne maakt geen deel uit van de groep die de misdaden pleegt, maar wordt wel gearresteerd. Mede dankzij haar getuigenis krijgt Manson levenslang en eindigt een van de beruchtste criminelen uit de Amerikaanse geschiedenis achter slot en grendel. Eind 2017 overlijdt hij in de gevangenis.

Mening Marjon
Hoewel ik nog geen 5 was toen de Manson Family door de politie werd ontmanteld was het niet onbekend voor mij toen ik aan dit boek begon. Ik denk dat het in die tijd echt heel groot nieuws was en dat dat ergens is blijven hangen. En als je dit boek leest, begrijp je ook wel waarom.
Dianne begint met het verhaal in haar vroege jeugd, gezien door haar ogen, waardoor ze af en toe naïef lijkt over te komen. Hoewel ze zeker geen slechte ouders had, had ze geen liefdevolle ouders die het beste met haar voor hadden en kende ze weinig geborgenheid als kind. Haar ouders probeerden hippies te zijn en ontnamen daarmee de kinderen een warm thuis. Dit lag vooral aan haar vader, maar haar moeder was zo slaafs trouw aan haar vader, dat deze ook niet dat zo belangrijke thuis kon bieden aan haar kinderen.
Dianne was dus een kwetsbare en makkelijk te vangen prooi voor Charles Manson. En zo kwam ze als 15-jarig meisje al daar terecht en dacht ze haar thuis gevonden te hebben. Daarna lees je hoe ze wordt gehersenspoeld. Dat beschrijft ze zo goed dat je je het zelf kan voelen. Het verhaal laat je niet meer los. Het raakte me heel erg. Maar wat moet deze Dianne een sterke vrouw zijn!
Achterin het boek staat nog een aantal foto’s. Hoe dan ook: een aanrader!

Ik ontving dit boek van de uitgever waarvoor mijn hartelijke dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: