De laatste vlucht: Daphne de Boer

De laatste vlucht
Auteur: Daphne de Boer
Uitgever: Prometheus
Bladzijden: 339
Jaar: 2013

Vriendschap is niet altijd wat het lijkt. En daar komt Sophie van Lanen op gruwelijke wijze achter. Na een slopende scheiding raakt ze in contact met een oude bekende, Karyan. Zij vangt Sophie op als geen ander en binnen de kortste keren zijn de twee onafscheidelijk. Wanneer Karyan voorstelt om samen een ontspannen weekend weg te gaan, twijfelt Sophie dan ook geen moment; eindelijk even weg van de scheidingsellende, samen met haar beste vriendin. Nog geen twee dagen later vertrekken ze samen naar Tripoli, Libië, om daar een goede vriend van Karyan te bezoeken. De timing blijkt verschrikkelijk: op het moment van aankomst breken er opstanden uit in de stad. Alsof dit niet erg genoeg is, blijkt de `goede vriend van Karyan de zoon van de beruchte dictator Khaddafi te zijn. Van het ene op het andere moment belandt Sophie in een nachtmerrie, waar ze niet meer uit weet te ontsnappen. Eenmaal terug in Nederland blijkt haar dierbare vriendin niet te zijn wie ze dacht De laatste vlucht is het ijzingwekkende verhaal van een jonge vrouw die met haar vriendin meereisde naar Tripoli in februari 2011, het weekend dat de opstanden de stad bereikten. Daphne de Boer (1981) werkte als succesvol tekstschrijver in de reclame. Zij is moeder van twee jonge kinderen.

Mening Mieke

Na een hele vervelende scheiding van Sophie en Rogier, komt Sophie weer in contact met Karyan. Zij hebben elkaar een lange tijd niet gezien en hebben heel wat bij te praten.

Ze zijn onafscheidelijke  dikke vriendinnen geworden en niks lijkt hun in de weg te staan om samen er even tussen uit te gaan. Voor Sophie een prima timing om even de ellende van zich af te schudden.

Karyan stelt voor om naar Libië te gaan, naar een vriend van haar, die een zoon is van Khaddafi, maar niks met zijn beruchte vader te maken heeft.

Bij aankomst in Libië merkt Sophie de grimmige opstand van het volk, het maakt haar bang en ze vreest voor haar veiligheid. Ze zal toch wel weer veilig thuis komen bij haar twee kinderen?

Karyan reageert nogal onverschillig op dit alles, waar Sophie niks van begrijpt. Geleidelijk aan komen de scheurtjes in hun vriendschap. Is Karyan wel de persoon wie ze zegt dat ze is?

Sophie komt in een nachtmerrie terecht, beleeft angstige momenten en wil weer terug naar huis en dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Waarom heeft ze geen steun van Karayan?

Als ze weer terug in Nederland zijn komt ze er langzamerhand achter wie en wat voor persoon Karyan werkelijk is!

 

Een prachtig boek, die je aandacht vast houdt vanaf de eerste bladzijde. Een boek die je in een paar dagen uitleest en nog even blijft na sudderen.

Ik had een meer spectaculair einde verwacht en had het boek dan met 5* beloond, maar desalniettemin een heerlijk boek om te lezen, dus een dikke aanrader. 4,5*

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: