Lichter: William Cortvriendt

Lichter
Auteur: William Cortvriendt
Uitgever: Uitgeverij Lucht BV
Jaar: 2018
Bladzijden: 304

Er zijn nauwelijks onderwerpen waar zoveel onzin over ons is uitgestort als over ons gewicht, afvallen, en hoe we er uit zouden willen of moeten zien. Zo blijkt dat de oorzaken van overgewicht en obesitas niets te maken hebben met te veel eten of te weinig bewegen!
Het door de meeste artsen en diëtisten voorgeschreven ‘meer bewegen en minder eten’ faalt dan ook in nagenoeg 100 procent van de gevallen en behoort tot de belangrijkste medische missers ooit. Afvallen is daarmee een lucratief onderwerp geworden voor kwakzalvers, dieetgoeroes en verkopers van dieetproducten.
In zijn nieuwe boek LICHTER analyseert Cortvriendt stap voor stap wat de epidemie van overgewicht en obesitas heeft veroorzaakt en komt tot verrassende maar logische conclusies over maatregelen die overgewicht en obesitas wel voorgoed laten verdwijnen. En dit zonder
dat je honger hoeft te lijden, onsmakelijk hoeft te gaan eten of dure dieetproducten hoeft aan te schaffen. Eindelijk!

Mening Marjon

Mensen die zich ooit in het Atkins dieet hebben verdiept zullen hier wel iets van herkennen. Maar toch is het niet hetzelfde. William Cortvriendt legt dit duidelijk en zeer toegankelijk geschreven uit, onderbouwd en met verwijzingen naar degelijke onderzoeken. Het laat zien waarom iemand overgewicht heeft en nog belangrijker: hoe je er voorgoed af kan komen. En niet alleen dat: je wordt ook nog gezonder. Het neemt heel veel vooroordelen weg: calorievermindering en meer bewegen helpt niet om af te vallen en vet is juist gezond en moet zeker niet worden weggelaten uit voeding. Zaken die ik allemaal wel wist, maar het was heel leuk om over te lezen, interessant en logisch. Achterin het boek staan lijsten vol voedingsmiddelen met daarachter uitleg over wat dit voor je doet, wat je er maximaal of minimaal van mag hebben. Ook staan er nog recepten in. Wat een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: