Onder de Italiaanse zon: Santa Montefiore

Onder de Italiaanse zon
Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 400
Jaar: 2018

Een Italiaanse kookcursus in een Toscaans palazzo heeft verstrekkende gevolgen

Als de achtenzestigjarige weduwe Gracie een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans castello ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Gracie is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee.

De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Maar Gracie draagt een geheim met zich mee. Een geheim dat zelfs haar dochter niet kent en dat alles te maken heeft met haar impulsieve besluit om naar Italië af te reizen. Terwijl ze zich onderdompelt in herinneringen – aan de liefde die ze verloor en aan de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland – ziet ze dat de magie van Toscane haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene…

Mening Marjon

De boeken van Santa Montefiore zijn altijd heerlijke boeken, geen twijfel mogelijk. Je waant je altijd daar waar haar verhalen zich afspelen. Deze keer speelt het zich vooral af in Toscane en speelt Gracie een hoofdrol. Het verhaal kent een verleden en een heden en het is geen moment verwarrend. De sfeer is goed, de mensen zijn goed neergezet en het boek leest heerlijk weg.
Gracie verandert van een grijze muis die niemand echt goed lijkt te kennen in een hele levendige sterke vrouw. En haar overwerkte dochter gaat eindelijk de waarde van het leven inzien. Haar kleindochter is een lieve sprankelende en wijze jonge dame waar je echt om gaat geven.
Toch vind ik het na de Deverill Serie en een van mijn favorieten – De vuurtoren van Connemara – een beetje te gewoon verhaal. Het is zelfs nogal voorspelbaar. Alsof Santa een stapje terug doet.

Tot slot: de prijs van die eBook is belachelijk hoog: 14,99! Ik dacht dat de uitgeverijen de prijzen wilde verlagen om zo de verleidingen van illegale downloads tegen te gaan. Maar volgens mij werk je dat hiermee juist in de hand. Ik ben er in getrapt en heb die 14,99 neergelegd, maar ik denk niet dat ik dat nog zo vaak zal doen. De uitgeverijen zullen zichzelf nog in de vingers snijden.

Mening Natasja

Als Gracie op een dag besluit dat ze naar Toscaans castello gaat denk iedereen dat ze gek geworden is.
Ze laat zich door niemand ompraten en zet het hele plan door. Haar dochter die nooit geen tijd heeft en zich helemaal in haar werkt heeft gestort besluit mee te gaan. Maar ook Anastasia de kleindochter van Gracie gaat mee. Dit zal een vreemde reis worden, want is dit gezin niet al helemaal uit elkaar gegroeid?
Wat was dit weer een juweeltje van Santa Montefiore, ik werd meteen verliefd op het land, en de mooie beschrijvingen in het verhaal. En ook in dit verhaal zit weer eens een hele wijze les.
Je proeft haast al die lekkere gerechten, en voelt op de één of andere manier dat er magie in de lucht hangt. Een verhaal dat je laat voelen wat echt belangrijk in het leven is. Aanrader!

Ik vond helaas het ebook wel erg duur, 15 euro voor een ebook.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: