Duingras: Jackie van Laren (Eilandliefde 1)

Duingras
Auteur: Jackie van Laren
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 272
Jaar: 2018

Romantiek, vriendschap en grote levensvragen tegen de achtergrond van de geliefde waddeneilanden

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.

In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

Mening Marjon
Het boek leest heerlijk weg en biedt je een paar uurtjes ontspanning. Wende vlucht een beetje uit haar leven weg na de studie die ze deed mislukte en haar relatie eindigde. Ze gaat naar een van de Waddeneilanden en ontmoet daar de liefde van haar leven. Of toch niet? Voorspellend en weinig diepgang, maar dat maakt het boek niet per se minder. Ik heb er van genoten!

 

Mening Natasja

Ben je toe aan iets luchtigs, en niet te veel diepgang, is dit zeker een boek dat je moet lezen.
Wende is toe aan een vakantie, na haar gebroken relatie en een opleiding waar ze een punt achter heeft gezet, besluit ze haar hoofd te gaan legen en gewoon op vakantie te gaan.
Zal ze hier te weten komen wat ze verder met haar leven aan moet?
Het verhaal is wel voorspelbaar, maar de leuke momenten, en het makkelijk lezen zorgen ervoor dat je dit boek in een no time uit hebt. Je houd er een heerlijk gevoel aan over, zoals een goede feelgood roman dat hoort te doen. Op naar het volgende deel van deze serie, want  van de  leuke personen in deze serie wil je zeker meer van weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: