Nooit meer: Colleen Hoover

Nooit meer
Auteur: Colleen Hoover
uitgever: Z&K
Bladzijden: 400
Jaar: 2018

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

Mening Mieke

 

Dit was het eerste boek wat ik van Coleen gelezen heb en dit is zeker niet de laatste. Wat ben ik onder de indruk van dit boek. Met zoveel gevoel en integer geschreven, dat ik niet los kon komen van het verhaal wat mij erg geraakt heeft. Je voelt gewoon dat liefde en haat heel dicht bijelkaar liggen. Wàt een verhaal…Als je mensen kent die door dezelfde hel gaan, voel je je erg verbonden met deze personages. Dit is zo’n boek die je niet even gemakkelijk naast je neerlegt, maar je wilt in dit verhaal blijven. Ik voelde vaak de emoties bij mij opkomen, zo intens geschreven. Een boek die dubbel en dwars de 5* verdiend!

Mening Marjon

Wat een bijzonder mooi diep boek is dit boek van Colleen Hoover. Het laat zien hoe het kan gaan, hoe het vaak gaat als het mis gaat tussen twee mensen en welke vooroordelen we hebben als we daar getuige van zijn. Ik weet dat ik spreek in raadselen maar als ik er iets over vertel verraad ik ook direct veel over het verhaal. Ik kan alleen nog zeggen dat het een mooi, aangrijpend en heftig boek is wat ik niet meer kon wegleggen. En voor wie dit gaat lezen: lees ook ‘van de auteur’ en doe dit pas als je het boek uit hebt. Tot slot: de titel ‘Nooit meer’ is bijzonder goed gekozen.

Mening Natasja

Dat Colleen op het moment één van de grootste schrijfsters is, was al wel bewezen.
En ik denk dat na het lezen van dit verhaal er alleen maar meer fans van haar bij zullen komen.
Toch kan ik weinig over dit verhaal zeggen zonder dat ik iets ga verraden van dit ingrijpende verhaal.
Zodra je begint met dit boek verwacht je het oude bekende van haar, lekker luchtig en de nodige diepgang. Maar ik was verrast, want het verhaal krijgt een wending die ik totaal niet verwachte.
En wat een kracht en moed straalt dit verhaal uit.
Je slaat het boek uit met een diepe zucht, en toch wel een voldaan gevoel, maar als je dan ook nog even het gedeelte van de auteur zelf leest, word je weer gegrepen door diepe emoties die je door het hele boek gevoeld heb.
Knap van haar dat ze dit verhaal heeft neer kunnen zetten op een manier die je begrijpt, alert maakt en voelt. De titel had niet beter gekozen kunnen worden.  Dikke Aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: