Het geheim van een moeder: Renita de Silva

Het geheim van een moeder
Auteur: Renita de Silva
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 400
Jaar: 2018

Met haar levensechte beschrijvingen neemt Renita de Silva je mee naar India – ontroerend verhaal over de relatie tussen een moeder en haar dochter

Als de zwangere Jaya haar moeder verliest en kort daarna haar pasgeboren zoontje een tragische wiegendood sterft, stort haar leven in. Radeloos van verdriet en schuldgevoel gaat ze op zoek naar antwoorden – antwoorden op haar eenzame, afwezige moeder en haar mysterieuze verleden in India. Als ze haar moeders spullen doorzoekt, vindt ze twee dagboeken en oude foto’s, die de rokerige geur van vuur afgeven. Op elke foto glimlacht een jongetje naar Jaya, en op één staat een familie trots voor een gigantisch landhuis.

Wie is dit kind? En waarom koesterde haar moeder herinneringen aan een vorstelijke familie uit een ver verleden? De dagboeken leiden haar terug naar India, naar de ruïne van wat ooit een chique huis op een heuvel was. Daar ontmoet ze Kali, een oude vrouw die verhalen vertelt over verwoestende leugens en een brand die een familie uit elkaar rukte. Maar niets zal Jaya voorbereiden op de laatste onthulling van het huis. Een onthulling die alles verandert wat Jaya over zichzelf dacht te weten.

Mening Natasja

Als Jaya haar moeder verliest heeft ze zoveel vragen, maar zal ze daar ooit nog antwoord op krijgen?
Wat een prachtig meeslepend verhaal was dit.
Je moet wel even flink je aandacht bij het verhaal houden, je leest het verhaal van Durga, kali, Jaya en Sudha. Ik haalde vooral in het begin Durga en Sudha door elkaar, en heb dan maar even op een briefje tijdens het lezen wat aantekeningen gemaakt.
Maar wat was het de moeite van het lezen waard, zoveel  familie geheimen, een puzzel die beetje bij beetje in elkaar valt.En het maakt niet uit over wie je het verhaal aan het lezen was, ze waren allemaal even heftig, ontroerend, en mooi.
Dit is zeker een aanrader!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: