Eens gegeven: Charlotte de Monchy

Eens gegeven
Auteur: Charlotte de Monchy
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden: 336

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont anti-kraak in een krakkemikkig voormalig hotel. Op papier heeft ze haar droombaan: taxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de slaapverwekkende taken aan Feline over.
Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Mening Marjon
Dit is een boek waar heerlijk vaart in zit en dat je geregeld laat lachen. Hoofdpersoon is Feline die onverwachts een kostbaar schilderij in handen krijgt van iemand die daar geen idee van heeft. Wat doe je dan? Licht je de onwetende schenker in of verkoop je het schilderij? Het doet je onwillekeurig afvragen wat je zelf zou doen. Felines acties zijn zeker niet egocentrisch en je gaat echt om haar geven. Charlotte de Monchy houdt echt je aandacht vast, net als bij haar twee vorige boeken. Hopelijk gaat ze nog veel boeken schrijven!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: