Café Zon & Zee: Jenny Colgan

Café Zon & Zee
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2018
Bladzijden: 384

O
Café Zon & Zee van Jenny Colgan is een heerlijk vertelde, geestige roman met een flinke dosis romantiek en eilandgevoel. Als je houdt van Jill Mansell of Sarah Jio is dit een boek voor jou.
Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven.
Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…

Mening Marjon
Wat heb ik van dit boek genoten. Vanaf de eerste bladzijde werd ik er in mee gesleurd en het boek liet me niet meer los. Je wil Flora als je vriendin en je zou het liefste per direct naar Mure gaan – al gaat het hier om een fictief Schots eiland. Het is een boek met een lach en een traan, een boek dat laat zien dat je je afkomst niet kan verloochenen en dat je niet aan rouwen ontkomt. Een boek dat laat zien dat je altijd je eigen weg moet gaan maar dat je altijd eerst naar je eigen hart moet luisteren. Ik heb genoten van de avonturen van Flora, het afbrokkelen van de muur van Joël, de ongekunsteldheid van Lorna, de warmte van de familieboerderij, de onbesuisde Bramble, de liefde die zegeviert. Jenny Colgan kan schrijven en ik hoop zo dat ze al haar boeken gaan vertalen! Wat een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: