Mijn beeld van jou: Susan van Eyck

Mijn beeld van jou
Auteur: Susan van Eyck
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2018
Bladzijden: 304

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Mening Natasja

Emma denk dat ze helemaal gelukkig is in haar relatie, tot op die dag dat ze Boris ontmoet op een terras.
Die onschuldige foto veranderd haar hele leven, en ze denkt aan haar eigen keuzes die ze ooit gemaakt heeft. Kan ze zomaar beslissen om het roer om te gooien?
In het begin van het verhaal was ik het totaal niet eens met de keuzes van Emma, maar als je verder leest leer je haar begrijpen en accepteer je de situatie.
Waarom Boris Emma niet meer wilde zien had ik al snel in de gaten, en je beland dan ook in een verhaal vol heftige emoties.
Dit verhaal grijpt je aan tot het einde.

Mening Marjon
Je denkt met een vrolijke luchtige roman te maken te hebben en het lijkt te kloppen: het leest heerlijk weg. Maar dan gebeurt er iets in het verhaal, precies zoals er in het echte leven ook dingen gebeuren. Ik zag het niet aankomen en werd er door geraakt. Van vrolijk luchtig veranderde het boek in mooi en diep (zonder dat het zwaar wordt). Ik kon het niet meer wegleggen en moest zelfs een traantje wegpinken. Wat een bijzonder boek over liefde, over het leven, over waar het echt om draait. Wat een aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: