Winternacht: Suzanne Vermeer

Winternacht
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2017
Bladzijden:

Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.

Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

Mening Mieke

 

Ik heb van dit boek genoten, vooral het gedeelte dat Karin naar Canada gaat met haar zoontje Sem om voor de eerste keer haar broer Jonas te ontmoeten en haar vader. Hij ligt in het ziekenhuis en het gaat slecht met hem en Karin hoopt dat ze nog op tijd is en een gesprek met hem kan hebben.

Op het moment als Karin in het huis van Jonas is en zich verheugd om de avond met hem door te brengen, wordt er een vijf jarig meisje vermist en Jonas helpt mee met de zoekactie om Liv te vinden. Dan verdwijnen er meer kinderen en je blijft je afvragen wie hier de schuldige van is….

De verhaallijnen sluiten mooi op elkaar aan, wat gewoon lekker en vlot leest.

Er zit op het eind best veel spanning in het verhaal, ondanks dat het wel voorspelbaar was. Maar dat mocht de pret niet drukken, want ik heb van het begin tot het eind van dit boek genoten. Ik vond het één van de betere boeken van Suzanne Vermeer. Jammer dat we de naam van deze schrijver niet kennen.

Mening Marjon
Het is bekend dat achter Suzanne Vermeer de auteur Paul Goeken zat. Hij is inmiddels overleden maar er verschijnen nog steeds boeken van Suzanne Vermeer. Gelukkig maar, want wat heb ik van dit boek genoten. Ik kon het niet meer wegleggen, in de eerste plaats omdat het zo lekker weg leest, ik Karin onmiddellijk mocht en er toch steeds een vleugje spanning in zat. Vanaf het moment dat Karin hoort dat ze is geadopteerd en dat haar biologische vader haar wil ontmoeten is er een soort rollercoaster van gebeurtenissen. Karin heeft er eerst geen idee van, maar alles is terug te voeren naar een dubieus verleden. En dat maakt het juist zo spannend. Heerlijk boek! Wie deze boeken ook schrijft: blijf ze alsjeblieft schrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: