Dagboek van een getuige: Astrid Holleeder

Dagboek van een getuige
Auteur: Astrid Holleeder
Uitgever: Lebowski
Jaar: 2017
Bladzijden: 272

Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf?

Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats.

Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met ‘gewone’ getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder.

Mening Marjon
Ik had even het gevoel dat dit boek niet echt inhoud zou hebben, maar ik moest even doorlezen om het me te laten pakken. En het pakte. Het is geen vervolg op Judas, maar een toevoeging. Dit boek is persoonlijker; Astrid vertelt heel direct wat het met haar doet om zo op haar hoede te moeten zijn, om geen vrijheid meer te hebben. Soms is het emotioneel, dan weer ben je verbijsterd over de hulp die ze van de overheid ontbeert. Het gaat echt om Astrid en ik kan het iedereen – na het lezen van Judas – aanraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: