Contact: Esther van der Ham

Contact
Auteur: Esther van der Ham
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij
Bladzijden: 250
Jaar: 2017

Vier jaar in de gevangenis is geen pretje. Zeker niet als veel van de medegevangenen je buitensluiten omdat je niet kan, niet mag praten. Toch is dit voor Emma de realiteit. Ze gaat door een storm van emoties als ze probeert haar leven weer op de rails te krijgen. Het contact met haar zus en haar moeder is verbroken. Haar kinderen ziet ze sporadisch, waar ze van baalt. Al vindt ze ook dat ze het verdient, omdat ze zichzelf ziet als een slechte vrouw.
Zal ze ooit weer over zichzelf en haar verleden durven spreken? Hoe bouw je in vredesnaam weer een leven op als je zo veel vijanden hebt gemaakt? En hoe verbreek je een stilte die al zo lang duurt?
Moon Kager – Mustreadsornot: ”Weer weet Van der Ham je te raken, door de goed weergegeven sfeer raak je ”gevangen” in het verhaal. Dit laat je pas los wanneer je het boek dicht slaat.”
Annette Overvoorde – birdysboeken.blogspot.nl: ”Prachtboek over nieuwe kansen krijgen, een tweede leven aangaan en opnieuw beginnen. Bijzonder, aangrijpend en ontroerend”
Wendy Wenning – passievoorboeken.com: ”Levensechte dialogen verweven met een onderhuidse spanning geven een realistisch beeld van een leven met een depressie.”

Mening Mieke

Wat een heerlijk vervolg op Controle. Je vliegt door het boek heen en wil alleen maar weten hoe het met Emma gaat nadat ze de gevangenis heeft verlaten.

Het contact met haar kinderen loopt stroef, vooral haar zoon keert zich tegen haar. Hij heeft de nodige pesterijen op school te verduren..

Hoe pakt Emma de draad van het leven weer op en hoe herstel je het contact met je kinderen die je jaren niet gezien en gesproken hebt..?

Emma heeft veel ellende meegemaakt, wat je leest in het eerste deel. Dit is een prachtig vervolg met een verrassende wending. Zou er nog een derde deel komen?

Mening Clasien

Dit boek is het vervolg op haar debuutroman “Controle”. Het verhaal speelt zich merendeel af in de gevangenis, je voelt de sfeer van het gevangeniswezen dit is zeer goed neergezet.
De hoofdrol is voor Emma die 4 jaar moet zitten voor een misdaad die ze in “Controle” pleegde.
Emma haar gemoedstoestand is goed weergegeven je voelt haar ellende, depressiviteit en ook haar hoop op een nieuwe toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: