Het zwarte gif: Daniel Silva

Het zwarte gif
Auteur: Daniel Silva
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2017
Bladzijden: 480

Een zware bom ontploft in het hart van Parijs. Een paar dagen later is het raak op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Er vallen honderden slachtoffers,
en de internationale veiligheidsdiensten draaien overuren. Ze roepen uiteindelijk de hulp in van Gabriel Allon – meesterspion én kunstrestaurateur.
De terreurdaden blijken het werk te zijn van een onbekende terrorist die zich Saladin noemt. Om hem te ontmaskeren rekruteert Gabriel een jonge vrouw, Natalie. Zij zal afreizen naar het kalifaat en daar infiltreren in
Saladins cel. Gabriels taak? Zorgen dat Natalie het overleeft…
Toen Silva met dit boek begon, hadden de aanslagen in Parijs en Brussel nog niet plaatsgevonden – zijn fictieve verhaal werd ingehaald door de werkelijkheid.

Mening Marjon
Deze spionagethriller is bijna te eng om te lezen, juist omdat het ingehaald is door de werkelijkheid. Je bent er opeens heel dichtbij. De auteur begint in het boek te vertellen dat het verhaal al geschreven was toen de laatste terreuracties in Europa plaatsvonden. Je zou bijna denken dat Daniel Silva voorspellende gaven heeft. Hij schrijft zo levendig dat je ook het gevoel hebt dat alles in zijn boek echt is gebeurd. Leg je het boek even weg, blijft het je bezighouden. Het boek is een onvervalste pageturner, je wordt erdoor gegrepen en kan moeilijk stoppen met lezen. En dan gaat Natalie infiltreren en wordt het nog spannender. Ik zat echt af en toe op het puntje van mijn stoel. Gabriel Allon moet ervoor zorgen dat Natalie dit overleeft. Gaat hem dat lukken…?

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: