Hof van doorns en rozen: Sarah J. Maas (Hof van doorns en rozen1)

Hof van doorns en rozen
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgever: van Goor
Bladzijden: 424
Jaar: 2016

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Mening Natasja

Dat er een prijs op het hoofd van de wolf stond dat wist Feyre niet, ze jaagt om haar vader en haar twee zussen in leven te houden.
Na de jacht staat haar dan ook een ware verrassing te wachten en word ze mee gesleurd naar het feeënrijk Prythian. Een leven voor een leven, zo zijn de regels in dit feeënrijk.
Voor mij was het weer even geleden dat ik in de wereld van fantasie terecht kwam, en weet dan ook weer meteen dat ik dat vaker moet gaan doen. Want wat was dit boek spannend.
Ik zag het dan ook als een sprookje voor de volwassenen, waar Beauty and the beast eindigt gaat dit nog vele malen verder.
Zo ben je nog aan het zwijmelen, en zo zit je op het puntje van je stoel.
Het sleurt je mee in een wereld met de vreemdste wezens, en je weet niet wie je nu wel en wie niet kunt vertrouwen. Ik vond het een echte aanrader voor diegene die van dit genre houden, en deel 2 zal ik zeer snel gaan lezen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: