Een nieuwe wereld: Sarah Lark

Een nieuwe wereld
Auteur: Sarah Lark
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2017
Bladzijden: 400

Terwijl de Tweede Wereldoorlog door Europa raast, weten de Poolse zusjes Helena en Luzyna hun land te ontvluchten. Ze horen dat een groep jonge vluchtelingen naar Nieuw-Zeeland mag doorreizen en melden zich aan. Maar dan krijgt slechts één zus een visum…

Aan de andere kant van de wereld komt James McKenzie in opstand tegen zijn ouders: hij wil zich als piloot in Europa inzetten. Maar weet deze jonge waaghals wel waar hij aan begint? Het lot brengt deze drie jonge mensen op elkaars pad – en samen vinden ze hun weg in een onzekere toekomst.

Deze standalone-roman sluit aan bij Sarah Larks immens populaire ‘Nieuw-Zeeland’-boeken ‘Het land van belofte’ ‘Het lied van de wolken’ ‘De roep van het land’ ‘Het land met de gouden kust’ ‘De schaduw van de kauri-boom’ en ‘De dag van de zonnewende’.

Mening Marjon
Een heerlijk boek zoals alleen Sarah Lark kan schrijven en ook deze keer speelt het zich weer vooral af in Nieuw-Zeeland. Het verhaal draait om Helena die veel voor haar jongere zusje doet. Ze zijn wees en Poolse vluchtelingen en Helena’s zusje krijgt een nieuwe kans. Helaas lijkt ze dat niet te waarderen. En dan wordt alles anders. Er is een kanttekening: Helena wordt af en toe wel erg simpel neergezet en haar karakter niet echt uitgewerkt. Maar ondanks dat leest het boek heerlijk weg. Er zijn veel sfeerbeschrijvingen, er wordt veel gedeeld over de Maori’s en uiteindelijk komt Helena zelfs bij de kleindochter van Gwynn op Kiward Station terecht uit de serie Kiward Station.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: