Winterbloesem: Corina Bomann

Winterbloesem
Auteur: Corina Bomann
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 352
Jaar: 2017

Een heerlijke feelgoodroman voor de winterse maanden

Corina Bomann is langzamerhand uitgegroeid tot een grote naam in het romantische genre

Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt.

Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen in korte tijd een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie probeert haar uit te -huwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Naarmate kerst nadert en iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, zoeken de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hen eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?

Mening Marjon

Een prachtig sfeervol verhaal dat zich in een tijd afspeelt dat vrouwen (in dit geval in Duitsland) nog vaak uitgehuwelijkt werden. Dit overkomt ook Johanna, dochter van een hoteleigenaar. Alleen is ze al verliefd op een man waarmee ze zeker niet mag trouwen van haar ouders. Dan vindt haar broer Christian op het strand een jonge vrouw met een tak in haar hand. Aan die tak kleeft bijgeloof, maar Johanna wil er graag in geloven. De vondelinge wordt verzorgd in het hotel en zich niet bewust van dat alles verandert daarmee alle levens. Het boek leest als een trein, wat kan Corina Bomann toch schrijven!

Mening Natasja

Als Christian op het strand een vrouw ziet liggen met een tak in haar hand, gaan alle alarm bellen rinkelen, zodra hij beseft dat ze nog leeft, besluit hij haar mee naar huis te nemen. Maar zijn moeder is het daar niet echt mee eens, maar wil haar goede naam niet verliezen en besluit te doen wat het beste is.
Johanna de zus van Christian bouwt in tussen tijd een goed relatie met haar op en neemt Barbara volledig in vertrouwen, zo verteld ze haar dat haar ouders een huwelijks kandidaat voor haar zoeken, maar dat haar hart al toebehoort aan peter. Haar ouders zijn het er totaal niet mee eens, en dat brengt wel de nodige spanning in het verhaal met zich mee.
Ik heb werkelijk genoten van dit verhaal over jaloezie, geheimen uit het verleden, de grote verschillen of je dan wel of niet een goede naam hebt.
Ik kan me dan ook niet voorstellen dat je zelf niet kan bepalen met wie je ooit zal trouwen.
Het mooie verhaal (bijgeloof) achter de bijzondere tak die de vreemdeling met zich mee droeg, neemt je mee in deze prachtige roman.Aanrader!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: