Over bergen heen: Charles Martin

Over bergen heen
Auteur: Charles Martin
Uitgever: Uitgeverij Kok
Jaar: 2010/2017
Bladzijden: 352

Twee mensen, gestrand op een vliegveld. Hij wil naar huis voor zijn werk, zij staat op het punt om te trouwen. Een vlucht met een klein vliegtuigje lijkt uitkomst te bieden. Maar als de piloot een hartaanval krijgt, storten Ben en Ashley midden in de hoge Rocky Mountains neer. Ashley raakt door de crash zwaargewond aan haar been. Chirurg Ben Payne komt er met een paar gekneusde ribben goed van af. Maar kunnen ze de lage temperaturen en sneeuw overleven? Ben is gehard in zijn leven en vastbesloten met Ashley terug te keren naar de bewoonde wereld – een besluit dat het begin is van een onmogelijke tocht door de bergen, met veel pijn, enorme kou en nauwelijks iets te eten of drinken. Gedreven door overlevingsdrang, schuldgevoel en de liefde voor zijn vrouw is Ben in staat onmogelijke krachtsinspanningen te leveren. De kracht om het verdriet te uiten dat hij met zich meedraagt, ontbreekt hem echter.

Mening Natasja

Wauw wat een mooi boek was dit!!
Het moment dat Ben en Ashley elkaar leren kennen is het verhaal al mooi.
Maar als het vliegtuigje dan neerstort wil je het boek helemaal niet meer los laten.
Het is wel zo goed beschreven of dat je er zelf bij bent. En ook al draait het maar om twee personen in dit verhaal, word het nergens saai, en blijft het boeiend.
De spraakrecorder speelt een hele grote rol in het verhaal, en tegen het einde snap je dan ook precies waarom Ben dit al die tijd bij zich heeft gedragen.
Een aanrader, en ik wil zeker de film gaan kijken.

Mening Marjon
Ademloos heb ik dit boek gelezen. Het boeit vanaf de eerste bladzijde, maar vanaf het moment dat het vliegtuig is neergestort kan je het helemaal niet meer wegleggen. Het is spannend, het is mooi en het is zo levendig geschreven, dat je bijna de pijn van hun verwondingen voelt en het koud krijgt van al die sneeuw. Ben vertelt het verhaal van hun avontuur, maar praat tussendoor ook tegen zijn memorecorder, gericht aan zijn vrouw Rachel. Langzaamaan wordt duidelijk wat er gebeurd is en leert hij zich meer te uiten. Hond Tank/Napoleon speelt een leuke rol mee. Aangrijpend, mooi en een echte pageturner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: