De zeven zusters: Lucinda Riley ( De zeven zussen 1)

De zeven zussen
Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Jaar: 2017

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus
de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Mening Natasja

Als Maia het bericht krijgt dat haar vader is overleden, heeft ze meer vragen als antwoorden.
Al haar zussen komen thuis, en voor ieder heeft hij een boodschap achter gelaten.
Kunnen ze zo achter hun afkomst komen?
Zoals ook de andere boeken van Lucinda Riley heeft ook dit verhaal me niet teleurgesteld.
Sterker nog, hier zijn de verhalen van elke zus verdeeld over een apart boek, dus dat word smullen, want dan hebben we nog heel wat moois tegoed.
Heerlijke schrijfstijl over de mysterieuze afkomst van Maia, die je helemaal in het boek laat verdwijnen.
Voor mij zeker een dikke 5 sterren waard, ik heb er van genoten, en kan haast niet wachten op het volgende deel “Storm”, dat in Januari 2018 verschijnt.

Mening Marjon

Ik heb lang over dit (dikke) boek gedaan en heb zelfs andere boeken tussendoor gelezen. Ik begreep zelf niet goed waarom: het boek leest toegankelijk, ik ben een liefhebber van de boeken van deze auteur en heb ze ook allemaal met plezier gelezen. Maar dit boek vond ik af en toe een worsteling. Het verhaal is zonder meer een mooi en bijzonder verhaal. Maar ik mis diepgang en heb het gevoel dat niet alles echt relevant is voor het verhaal. Ik heb me ook geërgerd aan de botte omschrijving van het Syndroom van Asperger (tegenwoordig ASS genoemd), waarbij maar weer eens vermeld werd dat diegene (een vrouw) weinig inlevingsvermogen heeft. Ik heb ook ASS en dat is bij vrouwen zo anders dan bij mannen. Ik heb juist heel veel inlevingsvermogen. Ergens vind ik dat de auteur tekort geschoten is met dit boek. Waarom ik het toch uitlas? Er komen nog 5 of 6 boeken achter dit boek aan; het is het eerste deel van de serie De Zeven Zussen. En ik wil het nog een kans geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: