Vlinders in Central Park: Sarah Morgan (Liefs uit Manhattan 2)

Vlinders in Central park
Auteur: Sarah Morgan
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2017
Bladzijden: 235

Voor bloemstylist Frankie Cole bestaan happy ends alleen in sprookjes; na de desastreuze scheiding van haar ouders is ze haar geloof in de liefde verloren. Mannen houdt ze daarom het liefst veilig op afstand. De enige man bij wie ze zich op haar gemak voelt, is haar vriend Matt – en dat is zuiver platonisch. Maar sinds kort is er iets vreemds aan de hand: waarom slaat haar hart telkens op hol als ze bij hem is? Matt Walker is al jaren verliefd op Frankie, maar hij laat niets merken. Hij weet immers dat ze allergisch is voor alles wat met liefde te maken heeft. Toch heeft hij de laatste tijd sterk de indruk dat ze hem met andere ogen bekijkt. Als hij niet beter wist, zou hij zelfs zeggen dat ze met hem flirt! Zal hij het erop wagen en haar kussen terwijl de zon ondergaat in Manhattan?

 

Mening Marjon
Dit boek is een grote verrassing. Ik verwachtte een gezellige en luchtige roman en dat is het ook, maar eigenlijk zit er vooral veel diepgang in. Frankie is als meisje van veertien behoorlijk beschadigd en ze kan dat amper verwerken. Daarom denkt ze dat ze altijd anders zal zijn, dat voor haar een leven met liefde, een liefdesrelatie en alles wat volgt niet is weggelegd. Sarah Morgan heeft haar heel mooi en kwetsbaar en vooral ook menselijk neergezet. Het leuke van dit boek is dat Puffin Island er in voorkomt: het eiland waar ook een serie over geschreven is en waar Frankie maar ook Matt vandaan komen. Ze hebben een reden om er heen te gaan, komen oude bekenden uit de boeken van Puffin Island tegen en daar verandert alles. Maar Frankie moet eerst nog alles verwerken… Heerlijk boek dat laat zien dat je er gewoon voor moet gaan, dat je alles uit het leven moet halen en hoeveel echte vriendschap waard is.

Mening Natasja

Wat een heerlijke serie is dit toch, zeker omdat de vorige serie van Sarah Morgan ” Puffin Island” niet vergeten word.
In dit deel krijg Frankie de zenuwen als ze er achter komt dat ze wel kan liefhebben, op een manier waarvan ze verwacht had dat ze dat nooit zou kunnen.
Door haar verleden geloofd ze totaal niet in de liefde, en heeft ze een muur om haar heen gebouwd, die Matt stukje voor stukje probeert af te breken. Of dit gaat lukken lees je in deze serie.
Niet alleen de liefde maar ook de vriendschap komt duidelijk naar voren in het verhaal, en de wijze levensles dat iedereen recht op echte liefde heeft. Ik heb er weer van genoten.

Deze serie kun je apart lezen van Puffin Island, maar zelf ben ik blij dat ik eerst de voorgaande serie gelezen heb, want het is altijd leuk om oude bekende tegen te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: