Het mysterie van Sittaford: Agatha Christie

Het mysterie van Sittaford
Auteur: Agatha Christie
Uitgever: The House of Books
Jaar: 1931
Bladzijden: 202
 

In het Engelse dorpje Sittaford ligt een dik pak sneeuw en in Sittaford House brengen zes mensen de avond met elkaar door. Ze zitten om een ronde tafel en proberen geesten op te roepen. De tafel beweegt en spelt: Trevelyan – dood – moord. Eerst denkt iedereen aan een smakeloze grap, maar dan wordt kapitein Trevelyan gevonden, met ingeslagen schedel.
Mening Marjon
Een boek waarin je al op de eerste bladzijde op het verkeerde been wordt gezet en je hebt het niet eens door. Het slachtoffer kende veel mensen en veel mensen hadden ook voordeel bij zijn dood. Emily’s verloofde wordt uiteindelijk opgepakt maar ze is er zeker van dat hij het niet heeft gedaan. Ze gaat zoeken naar bewijzen en komt dan met een paar laarzen op de proppen…
Note:
Ooit klaagde ik dat ik het qua boeken niet meer zo kon vinden en iemand tipte me Agatha Christie. Ik had nog nooit iets van haar gelezen en in de boekwinkel besloot ik maar gewoon het eerste boek van de serie te kiezen (die volgorde was niet logisch of op chronologische volgorde). Nummer 1 stond er niet, dus nam ik nummer 2 mee en dat was dit boek. Twee uur later had ik het uit en heb ik mezelf op nog een boek van Agatha Christie getrakteerd. Sindsdien ben ik fan, wat dus met dit boek begon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: