Lek: Don Winslow

Lek
Auteur: Don Winslow
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2017
Bladzijden: 408

Denny Malone werkt niet bij de politie van New York, hij ís de politie en hij ís New York. De straten – en hun bewoners – zijn van hem. Hij is de koning, de alleenheerser. En hij bepaalt wat er gebeurt. Dat hij vaak de grenzen van de wet overschrijdt, spreekt vanzelf: alleen een heilige gelooft dat de orde op een andere manier gehandhaafd kan worden. Dan wordt hij door de FBI gepakt en blijkt al snel dat ze daar heel anders over de wet denken – het bewijs dat ze tegen hem hebben liegt er niet om. Ze bieden hem een deal waarmee hij gevangenisstraf kan ontlopen. Alleen moet hij dan worden wat hij het meest haat en veracht: een rat, een verrader…

Mening Marjon
Dit boek laat je niet meer los. Je begint er in te lezen en zit er ook onmiddellijk in en legt het niet meer weg. Ik bleef lezen, zelfs tussen het koken door. De kracht van dit boek is dat het zeer toegankelijk geschreven is, het verhaal vaart blijft houden en dat je van het begin tot het eind het gevoel hebt dat je een waargebeurd verhaal zit te lezen. Zo goed is het neergezet. Het verhaal draait om Dennis (Denny) Malone die probeert een goede politieagent te zijn en om dat te bereiken wel eens over de grenzen van fatsoen en wet heen moet stappen. Hij wordt daar – samen met zijn maten Russo en Monty – steeds makkelijker in en op een dag gaan ze net een stap te ver. Dan begint het kat- en muisspel met de FBI. Wie is er nou echt corrupt en wie dekt wie? Het wordt steeds spannender en de climax komt nog redelijk onverwacht. Wat een aanrader!

Eerlijk is eerlijk: dit boek valt ver buiten mijn comfort zone maar soms is het de moeite waard die stap te nemen. Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: