Honderd stukjes van mij: Lucy Dillon

Honderd stukjes van mij
Auteur: Lucy Dillon
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2017
Bladzijden:

‘Honderd stukjes van mij’ (A Hundred Pieces of Me) van Lucy Dillon is een roman voor de fans van Jojo Moyes en Sophie Kinsella.

Gina Bellamy’s leven is een chaos. Daar staat ze dan, na haar scheiding, in een te kleine flat met te veel dozen vol spullen uit haar oude leven. Ze staat voor de keuze: doormodderen of eens en voor altijd uitvinden wie ze écht is. Het is tijd voor drastische maatregelen: al haar bezittingen de deur uit, alleen de honderd meest belangrijke dingen mogen blijven. Maar welke honderd dingen? Elke brief, elk souvenir, elk díng is een herinnering. Gina moet kiezen wat in haar nieuwe leven past en wat ze los wil laten, want alleen dan ontstaat ruimte voor nieuwe mogelijkheden…

Mening Marjon
Ik ben diep onder de indruk van dit boek, dat een redelijk luchtig verhaal leek maar het niet is. Het boek wordt geen moment zwaar, maar kent behoorlijk wat diepgang. En de boodschap: leef nu, alleen nu. Gina is net gescheiden en besluit haar nieuwe appartement niet meer vol te stouwen met spullen. Wat volgt is steeds een item met de daarbij behorende herinnering. Zo leer je haar en haar leven steeds beter kennen: haar eerste grote liefde, het grote drama, haar ziekte, haar huwelijk met Stuart, haar moeilijke moeder die eindelijk over haar biologische vader vertelt. Je gaat steeds meer van Gina houden en haar respecteren. En ik had onmiddellijk een zwak voor Buzz de hond. Wat een heerlijk boek, dat ik nooit zal vergeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: