Schuldig in eigen ogen: Agatha Christie

Schuldig in eigen ogen
Auteur: Agatha Christie
Uitgever: The House of Books
Jaar: 1940/2015
Bladzijden: 174

Elinor Carlisle, de jonge erfgename van een aanzienlijk fortuin, wordt beschuldigd van twee moorden. Het bewijsmateriaal stapelt zich op en er is er heel wat speurwerk van Hercule Poirot nodig om de zaak te verhelderen.

Mening Marjon
Dit verhaal steekt vernuftig in elkaar zoals meestal bij verhalen waarin Hercule Poirot de zaak oplost. Deze Belgische detective met zijn grote snor is enigszins arrogant en pleegt alles op te lossen in zijn luie stoel en met zijn grijze hersencellen. Het enige voorspelbare is dat het hem altijd lukt, maar verder is er weinig voorspelbaar aan dit boek. Je wordt steeds op het verkeerde been gezet omdat je over belangrijke aanwijzingen heen leest en onbelangrijke gebeurtenissen belangrijk maakt. Agatha Christie is er weer in geslaagd je het hele boek door aanwijzingen te geven die je gewoon niet oppakt. En dan is de climax heel verrassend! Alles wijst naar Elinor maar heeft zij het echt wel gedaan?

Wat is het toch leuk dat Bliyoo al die boeken van Agatha Christie er op heeft staan.   Behalve Agatha Christie is Bliyoo een aanrader

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: