Scorpio: Hilde Vandermeeren

Scorpio
Auteur: Hilde Vandermeeren
Uitgever: Q
Bladzijden: 320
Jaar: 2016

Na een gezinsweekend ontwaakt Gaelle in een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn. Ze is gewond en herinnert zich niet wat daaraan is voorafgegaan. De politie verdenkt haar van poging tot moord op haar zevenjarig zoontje. Ze weigert dat te geloven en gaat op zoek naar de waarheid. Daarbij overschrijdt ze steeds meer grenzen en wordt opgejaagd wild. Michael is een huurmoordenaar in dienst van Scorpio. De organisatie ontziet niemand, wie tegen haar regels ingaat tekent zijn eigen doodvonnis. Een onomkeerbare beslissing verandert Michaels leven. De een leeft door te doden, de ander doodt om te overleven. Wat als hun wegen elkaar kruisen?

Mening Mieke

Hilde Vandermeeren neemt ons mee naar de duistere wereld van de huurmoordenaars. Wat een spannend boek, je zit meteen vanaf de proloog in het verhaal.

Ik vond het een zeer indrukwekkende thriller en dit smaakt naar meer. Nu nog “De toeschouwers” lezen van deze schrijfster en dan heb ik ze allemaal gehad.

Fantastische thrillers, vooral ook deze, die je op het puntje van je stoel laat zitten.

De personage Michael is een intrigerend persoon en zijn karakter is goed uitgediept. Als je leest in cursieve letters waarom hij een huurmoordenaar is, dan begrijp je direct de reden en gaat je sympathie uit naar deze persoon. Ook Gaella krijgt het behoorlijk voor de kiezen, als zij ontwaakt in een psychiatrische in stelling..

Je vraagt je af waarom haar man niet op bezoek komt en waarom niemand antwoord geeft als zij vraagt  wat er met haar zoontje gebeurd is..

Zijn de huurmoordenaars uit op haar of willen ze haar zoontje ombrengen? De antwoorden blijven lang geheim en de spanning loopt enorm op!

Heerlijke korte hoofdstukken en een vlotte schrijfwijze, maakt dat je dit boek in één adem uitleest.

Dit boek is een absolute aanrader en krijgt van mij 5*

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: