Sapiens: Yuval Noah Harari

Sapiens
Auteur: Yuval Noah Harari
Uitgever: Thomas Rap
Jaar: 2014
Bladzijden: 461

Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien?

In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

Mening Marjon
Dit is een genre wat ik nooit lees maar wat me toch aantrok. En daar heb ik geen spijt van gehad. Het is zo leuk en toegankelijk geschreven dat je zonder moeite doorleest. Wat een boeiend boek! Ooit waren er 6 mens-soorten, wist je dat? Net als je verschillende hond-soorten (wolf, hyena, vos, enz.) en katachtigen (leeuw, tijger, panter, enz.) hebt. Maar nu is er alleen nog de homo sapiens. Hoe kon dit gebeuren? Hoeveel invloed heeft de mens op alles gehad? Hoe zijn we veranderd van jagende nomaden naar onze huidige vorm? Waarom zijn we in mythen en goden gaan geloven? Op bijna al die vragen krijg je antwoord. Wat een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: