Gebroken: B.A. Paris

Gebroken
Auteur: B.A. Paris
Uitgever; Ambo|Anthos
Bladzijden: 248
Jaar: 2017

Na het grote succes van ‘Achter gesloten deuren’ bevestigt BA Paris met ‘Gebroken’ haar status als queen of domestic crime.

Het begon die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om de vrouw in de auto te helpen, en nu is zij dood. Sindsdien wordt Cass elke nacht gebeld door iemand die zwijgt en ze weet zeker dat ze in de gaten wordt gehouden. Door het enorme schuldgevoel begint ze dingen te vergeten: of ze haar medicijnen heeft ingenomen, wat haar alarmcode is, en of er echt bloed zat op het keukenmes…

BA Paris is van Frans-Ierse komaf en groeide op in Engeland. Ze heeft ook een tijd in Nederland doorgebracht. Momenteel woont ze in Frankrijk, waar ze met haar man een talenschool heeft opgezet. ‘Gebroken’ is haar tweede thriller.

Mening Clasien

De een vindt dit boek tegenvallen de ander geniet er van. Ik vond het een lekker verhaal om te lezen, makkelijk en vlot geschreven. Geen echte thriller, dat zeker niet, maar het plot vond ik verrassend
Cass, de hoofdpersonen, is naief en laat zich dingen aanpraten, maar dat stoorde mij niet.
Hoe kunnen anderen jouw zo inpakken dat je aan jezelf begint te twijfelen.
Het gaat allemaal net iets te gemakkelijk maar dat maakt dat het verhaal lekker weg leest.
Ben benieuwd naar het derde boek dat binnenkort verschijnt van B.A. Paris met haar pakkende schrijfstijl.
Is deze schrijfster een nieuwe aanwinst, nou voor mij wel.

Mening Mieke

 

Ik heb kort geleden “Achter gesloten deuren” gelezen van deze schrijfster en dat boek was geweldig! Ik wilde zo snel mogelijk ook “Gebroken” lezen en ik ben opnieuw zeer enthousiast. Wat een heerlijk boek ! B.A.Paris heeft de gave om je vanaf de eerste bladzijde het verhaal in te slepen en door de beklemmende sfeer, die constant aanwezig is, kan je bijna het boek niet aan de kant leggen. Ik ben gecharmeerd van haar schrijfstijl, het verhaal leest heel vlot en gemakkelijk.

Gelukkig geen tal van personages waardoor je soms de draad kwijt raakt. Ook is de cover prachtig, net als haar eerste boek..

Het verhaal gaat over Cass en Matthew, een getrouwd stel, beiden een mooie baan en niet onbemiddeld. Rachel speelt ook een grote rol in dit verhaal en is een vriendin van Cass. Doordat Rachel door omstandigheden veel bij Cass thuis kwam, voelt het alsof ze zussen zijn en zo gaan ze ook metelkaar om.

Als Cass na een avondje uit naar huis rijdt, is het vreselijk noodweer. Haar man wil niet dat ze de kortste route door het bos neemt, wat ze hem ook beloofd niet te doen. Toch kiest ze ervoor om het wel te doen, met alle gevolgen van dien…Vanaf dat moment is er geen dag meer zonder angst en schuldgevoel.

Mijn hart ging uit naar Cass als het er op gaat lijken dat ze het begin van dementie heeft. Hoe kan het dat ze zoveel spullen koopt en dat niet meer weet?

Waarom wordt ze bijna dagelijks gebeld en blijft het stil aan de lijn? Is er toch iemand die haar volgt en steeds in de gaten houdt?

Wat heb ik genoten van dit spannende boek met een fantastisch plot. Dikke aanrader en zeker 5* waard!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: