Prooi: Lydia van Houten

Prooi
Auteur: Lydia van Houten
Uitgever: Kabook Uitgevers
Bladzijden: 296
Jaar: 2017

De Nederlandse studente Evelyn (Evy) Meyer woont samen met een groepje excentrieke jongeren in Londen, waar ze een kamer huurt in het huis van Joy McAllen, die haar familie tragisch verloor in een vliegtuigcrash.

Sinds haar intrek wordt Evy achtervolgd door nachtmerries en hallucinaties. Alleen medestudente en acteursdochter Lily-Rose Summers trekt zich het lot van de Nederlandse aan. Als Evy in de financiële problemen komt en haar huur niet meer kan betalen, stelt Lily-Rose haar voor aan familievriend en regisseur Martin Dumont. Hij biedt Evy een hostessbaan aan op zijn plezierjacht.

Dan is Evy getuige van een gruwelijke moord. Ze zit onder het bloed, maar vreemd genoeg kan ze zich niets herinneren. Dit is pas het begin van een reeks bizarre voorvallen…

Mening Clasien

Weer een goed boek van deze schrijfster. Een prachtige voorkant maakt dat het boek je roept: Lees mij.
Vier sterren omdat de spanning wat mij betreft iets eerder had mogen beginnen, hoewel het einde veel goed maakt.

Evy, de hoofdpersoon, is een warrig personage. Door haar schulden komt ze in contact met Martin Dumont en dan begint het verhaal pas goed. Het spel “Darwinistische systeem, survival of the fittest” begint.

Een prooi wordt nooit een jager……..
Mening Mieke

Het boek bestaat uit twee delen “Donker” en “Licht”

Het is alweer een poosje geleden dat ik zo’n intens spannend boek gelezen heb. Zodra je ermee begint vergeet je gewoon alles om je heen en is stoppen geen optie meer.

Ik heb dit boek dan ook in één keer uitgelezen en het is waanzinnig gruwelijk spannend, dus een dikke aanrader!

Voor iemand met een zwakke maag misschien niet.

Het verhaal verteld over Evy, die Nederland ontvlucht is en in Londen is terecht gekomen vanwege haar studie. Ze woont in een huis met meerdere studenten.

Evy komt in de problemen als ze geen geld meer heeft, ze kan de huur niet meer betalen en moet zo snel mogelijk een baantje vinden.

Ze komt in een zeer gevaarlijke wereld terecht, maar uiteindelijk doet ze alles voor geld, wat er voor zorgt dat haar leven niet meer veilig is.

Ze wordt bovendien lastig gevallen door een stalker die figuurlijk de tanden in haar gezet heeft en haar niet meer loslaat.

Het verhaal wordt met veel vaart geschreven en is nergens saai. Je zit in een achtbaan van spanning, gruwelijke details en een daverend plot!

Ik vond “Doodstil” en “Het vervloekte huis”al steengoed en deze is zeker net zo goed! Een dik verdiende 5*

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: