De Pier: Claire Douglas

De Pier
Auteur: Claire Douglas
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2017
Bladzijden: 336

Bijna twee decennia geleden verdween de 21-jarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe.

Frankie Howe wordt al twintig jaar geteisterd door nachtmerries over de verdwijning van haar beste vriendin. Ze is naar Londen verhuisd om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van Sophies broer, die haar vertelt dat er een lichaam is gevonden, weet ze dat ze niet langer kan weglopen voor het verleden.

Angstig voor de emoties die loskomen als de oude wonden weer worden opengereten, keert Frankie toch terug naar het dorp waar ze opgroeide. Wat niemand daar weet, is dat Frankie een geheim met zich meedraagt. Maar wat Frankie niet weet, is dat ze niet de enige is die iets verborgen houdt.

Mening Marjon
Een beklemmend verhaal, vol geheimzinnigheden. Een huilende baby, een geest, anonieme brieven? Zijn die dingen wel echt? Wat is waar en wat niet, wat is er 18 jaar geleden echt gebeurd? Heel langzaam wordt de waarheid ontrafeld en dan word je nog op het verkeerde been gezet. Het boek laat je niet meer los, het is een onvervalste pageturner. Het wordt wisselend verteld door Frankie in het nu en door Sophie via haar dagboek van – uiteraard – voor haar dood. En wie is Mia eigenlijk? Wat een aanrader!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: