Vandaag houden we het droog: Petra Vollinga

Vandaag houden we het droog
Auteur: Petra Vollinga
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2017
Bladzijden: 256

Eva heeft als jonge vrouw een drastische keuze gemaakt die haar de liefde van haar leven heeft gekost. Ze heeft leren leven met de consequenties, en met de leugens die toen onvermijdelijk leken. Tot ze op haar vijftigste beseft dat het roer om moet. Dochter Portia is al jaren het huis uit en haar huwelijk heeft zijn glans verloren. Ze vertrekt naar een kuuroord in Thailand om ‘zichzelf terug te vinden’ tijdens een ontspannende week voor body & soul. Abe, ooit een veelbelovende muzikant, probeert zich neer te leggen bij zijn bestaan als muziekleraar op een middelbare school. Alleen zijn dure loft herinnert nog aan betere tijden. Vrouwen blijven nooit langer dan een paar maanden, en misschien is dat maar beter ook, houdt hij zichzelf voor; de ware liefde heeft hij al gekend, inclusief de pijn van het verlies. Maar als een van zijn oude bandleden voorstelt om een reünieoptreden te geven in hun vroegere stamkroeg, komt er iets van het vuur in hem weer tot leven. Eva en Abe waren ooit elkaars grote liefde, maar een leugen dreef hen uit elkaar. Toch zijn ze elkaar nooit echt vergeten. Is het nu eindelijk tijd voor de waarheid?

Mening Marjon
Wat een mooie verrassing is dit boek. Het is een verhaal over liefde en trouw en geluk en geheimen en keuzes. Je gaat onmiddellijk van Eva houden: ze is heel menselijk neergezet. Ze neemt drastische stappen waar je over kan oordelen, maar ze maakt ze zo diep uit haar gevoel dat je haar kan vergeven en begrijpen. Het verhaal wordt afgewisseld met Abe’s verhaal en het verleden. Soms moet je even goed opletten wanneer een hoofdstuk speelt en vanuit wiens oogpunt. Maar het is niet storend. De verhaallijnen lopen naar elkaar toe en je verwacht een portie voorspelbaarheid, maar het loopt toch anders. Heel mooi, teder, eerlijk verhaal. Ik hoop dat Petra Vollinga meer boeken gaat schrijven!

Mening Natasja

Op haar vijftigste komt Eva erachter dat haar leven niet is verlopen zoals ze dat eindelijk gewild zou hebben. Ze gooit het roer drastisch om en vertrekt naar een kuuroord in Thailand .
Hier word bevestigd waar ze al bang voor was, ze heeft verkeerde keuzes in haar leven gemaakt, en de spijt en het berouw vreet aan haar.
Ze zal alle leugens en geheimen moeten oplossen, als het daar al niet te laat voor is, want dan krijgt ze het telefoontje dat ze met spoed terug moet, haar dochter heeft haar nodig.
Je kruipt in het leven van Eva en Abe, dat om en om verteld word. Je duikt in het verleden van de twee geliefde, om vervolgens weer in het heden te belanden.
Ik vond het een leuk boek om te lezen, maar meer helaas niet. Ik had dan ook al snel door hoe het verhaal in elkaar zat. Wel laat dit verhaal duidelijk zien, dat eerlijkheid het langste duurt, en dat de waarheid altijd achterhaald word.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: