Een zomer in Parijs:Eleanor Brown

Een zomer in Parijs
Auteur: Eleanor Brown
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2017
Bladzijden: 352

Madeleine probeert al haar hele leven te voldoen aan de verwachtingen van anderen, vooral aan die van haar dominante moeder. Voor de buitenwereld lijkt Madeleine alles te hebben wat haar hart begeert, inclusief een aantrekkelijke man, maar zo ervaart ze dat zelf niet. Haar huwelijk met Philip is verstikkend en Madeleine vraagt zich af of het leven niet veel meer te bieden heeft dan dit.

Dan vindt ze het dagboek van haar grootmoeder, die in de zomer van 1914, tegen alle verwachtingen van haar familie in, naar Parijs vertrok en daar een tijd vol vrijheid en liefde doorbracht. Geïnspireerd besluit Madeleine het voorbeeld van haar illustere grootmoeder te volgen en haar eigen magische zomer in Parijs te creëren, dagen gevuld met licht, kunst en natuurlijk liefde. Maar kan Madeleine in dit sprookje blijven leven? Kan ze haar echtgenoot, moeder en de realiteit wel zomaar negeren en een nieuw leven beginnen, of zal ze uiteindelijk toch gedwongen zijn om terug te vallen in het oude patroon?

Mening Marjon
Dit boek heeft een belangrijke boodschap: leef je eigen leven, leef voor jezelf en niet voor een ander. Een prachtig verhaal met een prachtige waardevolle boodschap. Het treft Madeleine die verre van gelukkig is en dat zelf eerst niet beseft. En als ze het beseft, denkt ze nog dat het haar lot is. Het dagboek van haar grootmoeder Margie opent langzaam haar ogen. Margie bewandelde hetzelfde pad en bracht drie maanden in het Parijs van 1924 door om in te zien dat ze haar eigen leven moest leiden, haar eigen beslissingen moest nemen. En dat viel niet mee in 1924. Het boek leest heerlijk toegankelijk, bevat wel sfeerbeschrijvingen van Parijs en ik kon het niet meer wegleggen. Binnenkort zal ik haar eerste boek ook eindelijk gaan lezen. Dat kocht ik al minstens een jaar terug en heb ik nog steeds niet gelezen. Aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: