Voor je weggaat: Clare Swatman

Voor je weggaat
Auteur: Clare Swatman
Uitgever: A.W. Bruna LeV.
Bladzijden: 336
Jaar: 2017

Je vindt je soulmate…

Zoe en Ed worden met vallen en opstaan volwassen, allebei volgen ze hun eigen pad. Maar dan, na jaren vol uitzichtloze baantjes en chaotische huisgenoten, vinden ze elkaar. De toekomst lacht hun toe…

En dan gebeurt het ondenkbare.

Op een ochtend, op weg naar zijn werk, komt Ed om bij een verkeersongeluk. Zoe moet leren leven zonder hem. Maar ze kan de herinneringen niet loslaten. Hoe kan ze de gelukkige momenten, hun eerste kus, alles wat ze samen hebben opgebouwd, achter zich laten? Ze moet Ed iets vertellen. Alles wat ze nog nooit eerder heeft gezegd.

Nu is het te laat. Of toch niet…?

Mening Marjon

Dit is een heel bijzonder boek. Het lijkt alleen te gaan over een jonge vrouw die haar man plotseling verliest. Als ze dan zelf in coma belandt beleeft ze speciale dagen met hem opnieuw en leert ze bijzondere levenslessen, gaat ze inzien waar het echt om draait en maakt ze haar leven met hem mooier. Haar drijfveer is te voorkomen dat ze hem verliest maar of ze zoveel macht heeft…? Prachtig verhaal met veel wijsheid en diepgang, prettig geschreven ook. Je kan alleen maar verder lezen omdat je wil weten wat echt is en wat niet. Wat een aanrader.

Mening Natasja

Wat zou jij doen als je de klok kon terug draaien?
Als Zoe het bericht krijgt dat Ed is overleden stort ze helemaal in, hoe kan ze goed maken wat ze denkt fout te hebben gedaan?
Aan de ene kant is het een vreemd verhaal dat je maar met een korreltje zout moet nemen, want kan dit allemaal wel? Toch laat de schrijfster je geloven dat het kan, en dat is toch erg knap gedaan.
Je word samen met Zoe terug geworpen in het verleden van Ed en Zoe, en je vraagt Samen met Zoe af of dat het allemaal anders gegaan was als………
Een apart maar toch mooi verhaal.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: