Het paradijs: Suzanne Vermeer

Het paradijs
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Bladzijden: 312
Jaar: 2017

Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in. Mark is met een meisje dat hij net had ontmoet gaan backpacken en sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Een wekenlange zoektocht levert niks op en de plaatselijke politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Verslagen en met talloze onbeantwoorde vragen keert Liza onverrichter zake terug naar Nederland.

Dan krijgt ze een jaar later een telefoontje vanuit Griekenland.

Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…

Mening Mieke

Het verhaal wordt geschreven vanuit het perspectief van Liza. Zij is de moeder van Mark, die met zijn vriend Fenne vertrokken is naar Corfu om vluchtingenwerk te doen.

Als Liza wekenlang niks meer van Mark hoort, maakt ze zich ongerust en heeft ze sterk het gevoel dat er is iets aan de hand is.

Liza ontdekt dat Fenne alweer thuis is en gaat er onmiddellijk op af om vragen beantwoord te krijgen.

Fenne weet niet waar Mark is, wel weet hij dat Mark een meisje heeft leren kennen waarmee hij aan het backpacken is..

Het verhaal komt Liza onwaarschijnlijk over en ze heeft het gevoel dat Fenne wat voor haar verbergt. Heeft hij iets met de verdwijning te maken ?

Liza vertrekt naar het Griekse eiland om zelf onderzoek te doen en ze ontdekt de corruptie van de politie en van personen die een hoog aanzien hebben van de eilandbewoners.

Suzanne Vermeer heeft een zeer vlotte schrijfstijl en het verhaal boeit van de eerste pagina tot de laatste. Het is een lekker vakantieboek en het verhaal houd je bezig hoe het precies zit.
Soms miste ik wel wat diepgang in de personages, dus voelde ik mij daar niet echt mee verbonden. Daarintegen is spanning voldoende aanwezig om lekker door te lezen.

In het laatste hoofdstuk wordt er iets toegevoegd aan het verhaal, wat het wel bijzonder maakt. Al met al een goed boek, maar geen hoogvlieger!

Ik waardeer dit boek met 3,5* omdat ik het met plezier gelezen heb.

 

2 gedachten over “Het paradijs: Suzanne Vermeer

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: