Door dik en dun: Lucy Diamond

Door dik en dun
Auteur: Lucy Diamond
Uitgever: van Holkema & Warendorf
Bladzijden:  334
Jaar: 2010

Het zit Maddie niet mee: haar baas zet haar regelmatig live op de radio voor paal, haar beeldschone moeder blijft maar hinten dat ze wat aan haar gewicht moet doen en haar kinderen generen zich voor haar na een rampzalige Moederloop op sportdag. Dan start haar baas een beautycampagne voor het personeel en wordt Maddie zonder pardon ingeschreven bij FatBusters, een afvalgroep. Vol tegenzin sleept ze zich naar de eerste afspraak, ervan overtuigd dat het een vernederende bedoening zal zijn. Niets blijkt minder waar. Maddie vindt twee onverwachte bond genoten: de cynische Lauren, die ondanks haar aversie tegen romantiek een datingsite runt, en Jess, een verlegen schoonheidsspecialiste die wil afvallen voor haar bruiloft. Samen pakken ze de obstakels in hun leven aan, met verrassend resultaat…

Mening Natasja

Een lekker luchtig verhaal met de nodige diepgang die je van deze schrijfster gewend bent.
Niet alleen laat het boek zien wat het uiterlijk met iemand doet, maar ook wat vriendschap is.
Door de vecht lust van  Maddie en de onverwachte hulp van haar vriendinnen (lotgenoten) laat Maddie zien dat het leven van iedereen is.

Mening Marjon 3-2-2011

Dit is een chicklit van niveau. Het gaat over vrouwen die echt zijn, die herkenbaar zijn. Ik heb gelachen, gehuild en vooral met heel veel plezier gelezen. Het gaat echt niet alleen maar over afvallen en diëten. Het gaat over het leven, over opkomen voor jezelf, over blij zijn met jezelf. Geen hoogstandje maar wel een heerlijk boek voor tussendoor.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: