De draad weer oppakken: Jeroen Kleijne

De draad weer oppakken
Auteur: Jeroen Kleijne
Uitgever: AUP
Jaar: 2017
Bladzijden: 100

Hoe ga je verder als niets ooit nog hetzelfde zal zijn? Die vraag beantwoorden veertien mensen in De draad weer oppakken. Hun aangrijpende en inspirerende verhalen vormen een toonbeeld van de veerkracht van mensen. Zoals het verhaal van Dennis die zijn vrouw en kind verloor op de dag van de bevalling. Het verhaal van Wilco die jarenlang ten onrechte gevangen zat. En dat van Willie, slachtoffer van de nieuwjaarsbrand in Volendam. Allemaal mensen die na een schokkende gebeurtenis de draad van hun leven toch weer hebben opgepakt.

Deskundigen geven in het boek nuttige adviezen over hoe je verder gaat na een traumatische gebeurtenis of ingrijpend verlies. Ook als je leven ineens op zijn kop staat, is er vrijwel altijd een weg omhoog – al is die weg soms lang en bochtig. Dat maakt van De draad weer oppakken een hoopgevend boek.

Mening Marjon
Aangrijpende verhalen die je echt raken – verteld door 13 mensen, ieder hun eigen verhaal. Na elk verhaal staat hoe de psycholoog dit zou aanpakken. Al deze mensen kunnen op hun manier weer gelukkig zijn, al zijn ze getekend voor het leven – sommige ook letterlijk. Hoe zwaar ook; deze verhalen inspireren, geven hoop. Wat kan een mens sterk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: