De Gin-kast: Leslie Jamison

De Gin-kast
Auteur: Leslie Jamison
Uitgever: Overamstel
Jaar: 2010/2016
Bladzijden: 231

Tilly is een verloren ziel: ze verliet het ouderlijk huis voordat ze echt volwassen was, op zoek naar het echte leven. In plaats daarvan belandde ze in de holle onderwereld van Nevada, waar ze enkel slechte gewoontes opdeed. Ze sloeg zich bijna dertig jaar zonder familie door het leven, om ten slotte in een woonwagen aan de rand van de woestijn te belanden met een stevige alcoholverslaving.

Op een dag staat haar nichtje Stella op de stoep, die op haar manier een leven van lege beloftes heeft geleid in de stad New York. Hoewel Stella op het eerste gezicht een redder in nood lijkt, blijken beide vrouwen aan de afgrond te wankelen.

De gin-kast legt de vreemde, krachtige intimiteit die tussen hen ontstaat bloot. Met een fijnzinnig oor voor dialoog en geestige, vrijmoedige beschrijvingen van seks, liefde en macht herinnert Leslie Jamison ons eraan dat we ongeacht alle onverwachte wendingen alleen het leven hebben dat we krijgen.

Mening Marjon

Een puur boek over het echte leven en echte mensen aan de zelfkant van het leven. Het verhaal neigt een beetje naar ranzigheid maar zonder dat het storend is. Het voelt niet als een geschreven verhaal maar een verteld verhaal. De ene keer vertelt Stella en dan weer haar tante Matilde (Tilly). Je legt het boek niet makkelijk weg en je weet van tevoren ook wel dat je geen goed einde hoeft te verwachten, maar toch hoop je het zo. Het einde kwam evengoed een beetje onverwacht en ik blijf met veel vragen zitten: Waarom gaat Tilly drinken? En wat is er nu echt gebeurd aan het eind?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: