Verloren: Clarice Janzen

Verloren
Auteur: Clarice Janzen
Uitgever: Uitgeverij Marmer B.V.
Bladzijden: 253
Jaar: 2015

Kunsthistoricus Philip Meijerdaal heeft zijn vrouw Lotte al enkele maanden niet meer gezien. Lotte verblijft in een GGZ-instelling omdat zij haar man wilde vermoorden. Als hij haar een keer in de kliniek gaat bezoeken, spreekt hij met de behandelend arts van Lotte. Deze wil weten wat er vooraf is gegaan aan Lottes poging tot doodslag en of er gebeurtenissen zijn die haar merkwaardige gedrag van de laatste tijd verklaren. Philip vertelt zijn verhaal hoe Lotte en hij in Portugal woonden omdat hij kunsthistorisch onderzoek moest doen voor een boek, en over zijn zoektocht naar een verdwenen tegeltableau. Philip vertelt ook over de dood van hun pasgeboren dochter Lizanne en hun terugkeer naar Nederland. Enkele weken na het gesprek met de arts doet Philip een onverwachte vondst. Hij besluit om terug te gaan naar Portugal, waar hij op dramatische wijze wordt geconfronteerd met het verleden. En met de waarheid. Want wat heeft Lotte ertoe bewogen hem te willen doden? In deze psychologische thriller vertelt Clarice Janzen het verhaal van de liefde tussen Philip en Lotte, die door de mysterieuze dood van hun pasgeboren baby hevig op de proef wordt gesteld en uitmondt in een drama als Lotte probeert Philip te vermoorden. Op ingenieuze wijze ontvouwt Clarice Janzen het antwoord op de vraag: waarom?

Mening Mieke

Het verhaal gaat over het echtpaar Lotte en Philip en wordt verteld door Philip. Lotte heeft een poging gedaan om Philip te vermoorden..

Hij belandt in het ziekenhuis en overleeft deze aanslag en Lotte wordt opgenomen in een GGZ instelling, want ze is behoorlijk in de war.

Je vraagt je af wat er gebeurd is en waarom zij haar man wilde vermoorden, maar dat blijft een hele poos geheim. Dus je wilt eigenlijk alleen maar doorlezen om daar achter te komen.

Na de helft van het boek weet je dat het te maken heeft met de geboorte van hun dochtertje Lizanne. Philip gaat terug naar Portugal om daar de antwoorden te krijgen op al zijn vragen.

Het verhaal is mysterieus en als je dan het plot leest, blijf jezelf met veel vragen zitten. Ik vond het nogal een abrupt einde en dat viel mij tegen.

Ik wilde het boek tijdens het lezen 4* geven, maar bij nader inzien waardeer ik dit boek met 3,5*

Ik ben wel benieuwd naar haar andere boek, want de schrijfstijl leest heel prettig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: