In het duister: Marleen Ekelmans

In het duister
Auteur: Marleen Ekelmans
Uitgever: Booklight
Bladzijden: 160
Jaar: 2013

Nora, een jonge journaliste, krijgt de opdracht over een beruchte verdwijningszaak te schrijven. Na een avond stappen, acht jaar geleden is Emma verdwenen. Nora bijt zich er helemaal in vast en wil tot op de bodem uitzoeken waarom er nooit een spoor van het meisje is gevonden. Daarbij ontdekt ze dat de politie behoorlijke steken heeft laten vallen bij het onderzoek. Terwijl de puzzelstukjes op hun plek vallen lijkt Nora de grip op haar eigen zo perfecte leven te verliezen. Haar solide relatie met Roderick vertoont barsten en het nauwe contact met haar broer, een rechercheur bij de politie, is bekoeld. De zaak Emma houdt haar volledig in de greep… Tot ze de gruwelijke waarheid ontdekt. Een vlotte, meeslepende YA-thriller met spectaculaire ontknoping. Marleen Ekelmans (Assen, 1985) heeft twee grote passies: schrijven en lesgeven. Deze passies combineert ze in haar werk als musicaldocent. Ze geniet van het werken met kinderen en jongeren en laat zich graag door hen inspireren. Ze schrijft voornamelijk musicals, maar is daarnaast altijd bezig met verhalen schrijven. In het duister is haar debuut.

Mening Mieke

Wat een fantastisch debuut van deze schrijfster! Ik hoop hier in de toekomst meer van te horen..

“In het duister” is een beklemmende thriller en wordt verteld vanuit het perspectief van de beide hoofdpersonen: Emma en Nora.

Nora werkt bij de plaatselijke krant en krijgt de opdracht van haar baas om zich te verdiepen in de verdwijningszaak van Emma, die al acht jaar spoorloos is.

Een zaak die nooit opgelost is en zoals het lijkt heeft de politie heel wat steken laten vallen. Vanaf het begin weet je dat Emma nog leeft, maar zich in een vreselijke positie bevindt..

Nora raakt verstrikt in deze zaak, ze weet niet meer wie ze wel en niet vertrouwen kan en de angst en wanhoop van beide vrouwen is duidelijk te voelen.

Je wordt vanaf de eerste pagina het verhaal ingezogen en je wilt alleen maar doorlezen om er achter te komen wie achter deze verdwijning zit.

Ik vond het een heerlijke YA thriller, die je aandacht weet vast te houden. Ook heeft deze schrijfster een boeiende schrijfstijl waardoor je met spanning leest over het heden en verleden. Aanrader! Het boek heeft wat mij betreft een dikke 4* verdiend!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: