Zij, jij en ik: Julie Cohen

Zij, jij en ik
Auteur: Julie Cohen
Uitgever: De Fontein
Jaar: 352
Bladzijden: 352

Julie Cohen schreef met ‘Zij, jij en ik’ een prachtige roman voor de fans van Jojo Moyes en Liane Moriarty.

Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met zijn vrouw Jo en haar kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen Honor en Jo heeft het nooit geboterd en Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze alle drie meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan met elkaar steunen. Is dit het laatste zetje dat deze familie uit elkaar drijft, of weten ze elkaar weer te vinden?

’Een heerlijk verhaal over drie vrouwen die ieder op zich worstelen met een geheim, verbonden zijn met elkaar en langzamerhand meer begrip voor elkaar krijgen.’

Mening Marjon

Een prachtig boek dat behoorlijk diep gaat over 3 vrouwen van 3 verschillende generaties. Honor, grootmoeder heeft zo haar eigen geheimen en vindt het moeilijk om haar schoondochter en kleinkinderen lief te hebben, ze toe te laten. Maar uiteindelijk brokkelt haar muur van verzet los. Jo is een hele wijze lieve en geduldige vrouw en als er liefde op haar pad komt, vindt ze dat het geheim moet houden. Haar dochter Lydia is een onzekere puberdochter die worstelt met haar eigen geheimen en als ze uitkomen wordt ze vreselijk gepest. Dat heeft hele grote gevolgen. Het boek gaat diep, het is mooi en de mensen zijn zo herkenbaar menselijk neergezet. Prachtig. Waarom dan toch geen 5 sterren? Omdat ik een hele tijd vond dat het verhaal wel eens echt mocht beginnen, het kabbelde een tijdje voort zonder echte hoogtepunten. Toch boeide het genoeg om het met plezier uit te lezen.

Mening Natasja

Drie generaties vrouwen, Honor de moeder van Stephen, Jo de vrouw van Stephen en Lydia de dochter van Stephen en Jo. Ze kennen alle drie het verdriet van Stephen, maar verwerken dat allemaal op het eigen manier.
Dan hebben ze alle drie nog hun eigen geheimen, waardoor ze helemaal langs elkaar heen aan het leven zijn.
IK vond het een geweldig boek, al gebeurde er in het begin nog niet zoveel, was het erg interessant om te lezen hoe ze in het leven staan.
Het is ook erg leuk om te zien hoe Honor ontplooit tot een echte oma, dat ze elkaar harder nodig hebben dan dat ze in de gaten hebben.
Richting het einde kon ik het boek helemaal niet meer loslaten, en was mijn reactie van de laatste bladzijde ook…..’nee he….het is uit”. Aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: