Een onverwachte wending: Erica James

Een onverwachte wending
Auteur: Erica James
Uitgever: De Fontein
Bladzijden: 480
Jaar: 2017

Erica James heeft naast ‘Een onverwachte wending’ reeds veel bestsellers op haar naam staan, zoals ‘De bloemenjaren’, ‘Schaduwleven’ en ‘Zussen voor altijd’. De onfortuinlijke Lizzie ziet zich na haar ontslag gedwongen terug te verhuizen naar haar ouderlijk huis. Haar moeder regelt voor Lizzie een tijdelijke baan in een verpleegtehuis. Daar treft ze mevrouw Dallimore. Clarissa Dallimore deelt met Lizzie het verhaal van haar jeugd, haar spontane reis van Amerika naar Engeland om haar familie te zoeken, het uitbreken van WO2 en haar door de oorlog onmogelijk gemaakte liefde. Dankzij mevrouw Dallimore ontdekt Lizzie dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen.

Mening Natasja

Iedereen maakt wel eens fouten in zijn leven, maar het is dan ook de bedoeling dat je daar van leert.
Dit overkomt Lizzie, nadat ze haar ontslag krijgt gaat ze terug naar haar ouders, al is daar het niet iedereen mee eens.
Haar moeder heeft er voor gezorgd dat ze tijdelijk in het verpleegtehuis kan komen werken waar haar moeder werkt.
Dan begint er een prachtig verhaal, het verhaal van Clarissa Dallimore.
Zodra Clarissa haar verhaal begint te vertellen gaat er een onbekende wereld open voor Lizzie, ze luister met veel respect naar het verleden van haar.
Het verhaal word dan ook afgewisseld tussen Lizzie en Clarissa, en is zowel ontroerend als mooi.
De personen in dit boek zijn weer erg mooi neergezet, allemaal met hun eigen karakter, en allemaal met hun eigen ellende ,verdriet en ook mooie momenten.
Ik heb weer van dit verhaal genoten, en kan zeggen dat Erica James toch echt wel tot één van mijn favorieten hoort. Haar schrijfwijze is eerlijk, ontroerend en toch luchtig. Aanrader!

Mening Marjon

Wat een prachtige verhaal van Erica James weer. Ze weet mensen altijd heel menselijk neer te zetten, met al hun onhebbelijkheden. Dat heeft ze in dit boek ook weer gedaan. Lizzie komt nogal egocentrisch over en ik kan niet zeggen dat ik haar echt mocht aan het begin van het verhaal. Maar je ziet haar groeien en veranderen in haar voordeel. Dat het einde betreffende haar toekomst heel open is maakt dat haar verhaal in je hoofd nog even verder gaat. Hoogtepunt van het verhaal is het bijzondere leven van Clarissa waarin vooral de Tweede Wereldoorlog een rol speelt. Wat is deze vrouw sterk neergezet! Ik vind het wel jammer dat haar liefde met William amper aan bod komt terwijl het bijzondere daarvan later wel benadrukt wordt. Het had mijns inziens toegevoegde waarde gehad. Het voelde nu alsof dat was weggestreept. Maar alles bij elkaar genomen is het een prachtig boek, een ‘echte Erica James’ en een aanrader!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: