De geheimzinnige tuin: Sarah Jio

De geheimzinnige tuin
Auteur: Sarah Jio
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2017
Bladzijden: 320

Van Sarah Jio’s debuut Die avond aan het meer zijn ruim 8000 exemplaren verkocht en het verscheen als Libelle-bookazine

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ligt in het geheim het laatste exemplaar van een bijzondere bloem verborgen op een Engels landgoed. De bloem, een camelia met de naam Middlebury Pink, is veel geld waard. De Amerikaanse amateurbiologe Flora wordt door een internationale bende ingehuurd om in het landgoed te infiltreren en de bloem te stelen. Haar zoektocht brengt haar totaal onverwacht een nieuwe liefde, maar haar prille geluk wordt overschaduwd door de ontdekking van een aantal gruwelijke misdaden.

Meer dan een halve eeuw later neemt tuinarchitect Addison haar intrek in het landhuis, dat nu eigendom is van de familie van haar echtgenoot Rex. De gedeelde liefde voor mysteries wordt aangewakkerd door de vondst van een oud notitieboekje van de tuinman, en een geheimzinnige tuin. Maar de pagina’s van het notitieboekje wijzen op duistere zaken, die ooit op ingenieuze wijze verhuld werden. Het gevaar waar Flora destijds tegenover stond blijkt nog zeer sterk aanwezig – zal Addison haar lot delen?

Mening Marjon

Ik had geen moeite dit boek in te komen, maar vroeg me herhaaldelijk af wanneer het verhaal nou echt ging beginnen. Er gebeurde zo weinig. Maar dan opeens duikt het verhaal de diepte in en wordt het verhaal boeiend en zelfs een beetje spannend. Op het laatst was het niet meer weg te leggen. Het boek bevat twee verhaallijnen die niets met elkaar te maken hebben, maar toch bij elkaar komen. Waar zijn al die vrouwen gebleven? Wie of wat zat daarachter? En wat is er met Lady Anna gebeurd? Het houdt je bezig terwijl je dit boek leest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: