Lyme, een hel op aarde: Sandra Eeren

Lyme, een hel op aarde
Auteur: Sandra Eeren
Uitgever: U2Pi.bv
Jaar: 2015
Bladzijden: 146

Jaarlijks stijgt het aantal nieuwe patiënten met de ziekte van Lyme in ons land. Daarom is het van groot belang dat iedereen bekend is met de ernstige gevolgen van de beet van een besmette teek. Lyme, een hel op aarde gaat over de zoektocht naar het aller­belangrijkste in het leven: gezondheid. De schrijfster, Sandra Eeren, wordt in haar leven geconfronteerd met ‘onbegrepen’ ziekten. Gedurende een slepende en vaak onverdraaglijke periode van 7 jaar wordt steeds duidelijker dat de ziektebeelden waar ze mee te kampen krijgt, de gevolgen zijn van de ziekte van Lyme. De artsen, die haar helpende hand moeten zijn, zoeken het keer op keer in de psychische hoek en zijn daarin onvermurwbaar. Sandra neemt het heft in eigen handen en start de zoektocht naar erkenning, het medicijn en de oplossing. Ze laat zich daarbij met succes leiden door haar intuïtie. Lyme, een hel op aarde is door haar geschreven om herkenning, steun en ­ver­trouwen te bieden. Voor patiënten en zeker ook voor hun omgeving.

Mening Marjon

Een non-fictieboek dat adembenemend is. Je zit er direct in en kan het vervolgens niet meer wegleggen. Het verhaal van Sandra Eeren is verbijsterend. Het kan best zijn dat de reguliere medische wetenschap nog weinig van de ziekte van Lyme weet, maar dat praat niet goed hoe er met patiënten wordt omgegaan. Of in dit geval met patiënt Sandra. Ze zit vele malen doodziek tegenover huisartsen, een reumatoloog, internist en nog meer medische specialisten. En allemaal kijken ze niet verder dan naar de uitslagen van het bloedonderzoek. Als dat in orde is zal mevrouw wel niets mankeren. Ze wordt zelfs naar een psychiater gestuurd en allemaal weigeren ze jarenlang haar te testen op de Borrellia-bacterie, welke je kan oplopen door een simpele tekenbeet. En naderhand hoeft ze ook niet op excuses te rekenen, want ‘ze hebben het wel met haar gehad’. Waar zijn artsen gestopt te luisteren naar de mensen? Waar zijn artsen gestopt te kijken naar wat er echt met een mens aan de hand is? Walgelijk, een ander woord heb ik er niet voor. Gelukkig komt Sandra in het alternatieve circuit veel verder en ze leidt nu een vrij normaal leven. De titel van het boek zegt genoeg, maar ik denk dan wel: zo ver had het niet hoeven komen als men geluisterd had naar Sandra. Wat goed en dapper dat ze het allemaal heeft opgeschreven. Ik hoop echt dat er een lans gebroken wordt voor alle toekomstige lyme-patiënten (en hun aantal neemt helaas toe).

2 gedachten over “Lyme, een hel op aarde: Sandra Eeren

Voeg uw reactie toe

  1. Toen het boek uitkwam en ik Sandra op de radio hoorde, heb ik meteen het boek besteld. Ik doe al vele jaren onderzoek naar Lyme en ook B12- tekort en heb ontdekt, dat ik HPU heb, een stofwisselingsziekte, waardoor je veel vatbaarder bent voor Lyme en Pfeiffer. Sinds juni 2016 heb ik een groep op Facebook. Als je met tekorten blijft rondlopen, dan krijg je een burn- out en later bijnieruitputting. Ik heb het boek van Sandra vier sterren gegeven.

  2. Ingrid, ik denk dat het heel goed is dat er dit soort verhalen in boekvorm verschijnen, net als dat er aandacht op tv aan Lyme besteed wordt. Trouwens ook wat betreft chronisch tekort aan B12 (wat meestal niet betekent dat je te weinig krijgt, maar dat je lichaam het niet goed opneemt). Ik verdiep me al jaren in voeding en gezondheid (en heb fytotherapie gestudeerd) en er moet veel meer aandacht aan besteed worden. Heel veel mensen zouden ermee geholpen kunnen worden.

    Sterkte voor jou en succes met je onderzoek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: