Geen kind meer: Esther Boek

Geen kind meer
Auteur: Esther Boek
Uitgever: de Crime Compagnie
Bladzijden: 300
Jaar: 2017

Het is de eerste dag van de voorjaarsvakantie als Max door twintig man politie van zijn bed wordt gelicht op verdenking van verkrachting. Zijn leven staat op zijn kop, maar ook dat van de rest van de familie waaronder zijn moeder Anna. Zij strijdt om de onschuld van haar zoon te bewijzen en gaat de confrontatie aan met de leugens, het geweld en het machtsmisbruik van justitie.

Ondanks dat dit een verhaal is over groot onrecht is dit niet louter een boek over onmacht, verdriet en woede. Het gaat vooral over de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Een boek over de strijd naar gerechtigheid. Esther Boek schreef deze aangrijpende misdaadroman naar aanleiding van haar eigen ervaringen. Haar zoon werd uiteindelijk in hoger beroep vrijgesproken van de aanklacht.

Mening Mieke

Ik werd vanaf de eerste bladzijde meegezogen in het verhaal. Het verhaal boeit je aan de ene kant en verbijsterd je tegelijk ook als je leest hoe de politie omgaat met een verdachte. In dit geval gaat het om Dex die beschuldigd wordt van verkrachting en door de politie schoftig wordt behandeld, ondanks dat er nog geen bewijzen zijn. Twee tieners, Charlotte en Destiny, beschuldigen Dex van verkrachting. Ze geven beiden tegenstrijdige verklaringen en je voelt heel duidelijk aan dat ze liegen.

Anna, de moeder van Dex, blijft geloven in de onschuld van haar zoon. Zij blijft hem steunen en wil alleen maar dat de waarheid snel naar boven komt.

De liefde voor haar kind geeft haar de kracht om staande te blijven. Ik vond het een indrukwekkend boek die ik waardeer met 4*

Toch blijft het politiegedrag aan mij knagen of ik dit echt serieus moet nemen. Je kan dit bijna niet geloven en ga er maar vanuit dat het fictie is…

Mening Clasien

Ik geef dit boek 3,5*, omdat ik het gelezen heb met verbazing en tegenstrijdige gevoelens.
De hoofdpersonage Max en zijn familie worden emotioneel perfect neergezet, je voelt hun frustratie, woede, verdriet en ongeloof.
Daarnaast heb je Charlotte en Destiny twee huppelk……die liegen en bedriegen, hun verklaringen staan vol met leugens en tegenstrijdigheden met misdadige gevolgen.
Dan de zedenpolitie/politie die gelijk een stempel op Max drukken, voordat er überhaupt een uitspraak is. Hun gedrag is niet te plaatsen, hun neerbuigende houding ten opzichte van Max en zijn familie is schandalig.

“Het leven van Max en ons gezin wordt gewoon kapot gemaakt door mensen die zeggen recht te spreken”.

Ons gezin is gesloopt in de 2,5 jaar die zijn verstreken.

“Voor ons zal er altijd een leven voor en een leven na zijn. Ons leven is veranderd ik ben elke minuut van de dag alert op gevaarlijk kinderen kan bedreigen”.

Dit boek heeft mij getergd vooral de inzet van de politie en hun vooroordelen. Wanneer ben je schuldig……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: