De moord op mijn vader: Carina Bergveldt

De moord op mijn vader
Auteur: Carina Bergveldt
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2014
Bladzijden: 432

Twee bevroren voeten steken uit boven het ijs van het Simsjönmeer. Ze zijn van Elisabeth Hjort, een jonge moeder die al enkele tijd spoorloos verdwenen was. Alle aanwijzingen wijzen in de richting van een geweldsdelict.
Voor rechercheur Anna Eiler roept de mysterieuze moord onplezierige herinneringen op aan het verleden en voor de journalisten van de lokale krant vormt de zaak een welkome afleiding van de januaristilte. Verslaggevers Julia Almliden en Ing-Marie Andersson duiken beiden in het dossier en raken steeds meer betrokken bij de opmerkelijke geschiedenis van Elisabeth Hjort.
Op hetzelfde moment wordt er elders in de stad met de grootste nauwkeurigheid gewerkt aan het plannen van de perfecte moord. De moordenaar-in-spe put inspiratie uit de tv-serie Dexter…

Mening Marjon

Ik lees niet vaak thrillers meer en dan maakt dat ik ze al gauw heftig vind. Mijn favorieten blijven de Zweedse thrillers en daar kan ik dit boek nu onder scharen. Het is vooral een psychologische thriller met twee verhaallijnen. Ze lopen niet naar elkaar toe; maar blijven parallel aan elkaar lopen. Heel lang houdt het je bezig wie van de 3 de ik-figuur is en dat samen met de speurtocht naar de waarheid van de dood van Elisabeth maakt het boek tot een echte pageturner. Het boek is beklemmend omdat je meeleest hoe de ik-figuur de moord beraamt. Je blijft maar lezen en lezen. Aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: